Prima pagină
  Semnale
    Colecţia Revistei Memoria
      Nr. 25

Accesare site Memoria

Contact
contributii@procesulcomunismului.com
propuneri pentru îmbogăţirea spaţiului, neafişate
mesaje@procesulcomunismului.com
saluturi ce pot fi afişate în cartea de oaspeţi
  

Raluca Barac
Maya Belciu
Fernando Pessoa
Numãrul 25 al revistei noastre, care trebuia sã fie, într-un fel, un numãr jubiliar, iatã, se transformã într-un numãr îndoliat de plecarea dintre noi a redactorului-sef BANU RÃDULESCU.
ALEXANDRU ZUB
Demararea proiectului Memorialului Fortul 13 Jilava am anuntat-o în nr. 20 al revistei noastre si am mai vorbit despre acest proiect si în numerele 21, 22 si 23. Dar pentru cã nu toti cititorii au putut sã consulte acele numere, repetãm acum unele lucruri inserate acolo la rubrica "Memoria în prezent". Astfel: În urma unei conventii, Ministerul Justitiei a hotãrât sã cedeze Fundatiei Culturale Memoria Fortul 13 Jilava pentru ca Fundatia sã amenajeze acest spatiu asa cum a fost folosit de comunisti ca temnitã, ba chiar una dintre cele mai înfricosãtoare. Asadar, acest Memorial Fortul 13 Jilava a si început sã existe.
Victor Papacostea
Ion Varlam
La încheierea publicãrii ultimelor capitole ("Memoria" nr 24, pag. 47 - 60) din Manalul comunist de instructiuni privind rãzboiul psihopolitic, manual apãrut de curând în editura "Duh si adevãr, însotit de un studiu al domnului Sergiu Grossu, punem la dispozitia cititorilor revistei noastre mãrturia unui fost membru al Partidului Comunist din SUA, care a urmat cursurile scolii de partid în care s-au predat metodele perfide ale rãzboiului psihopolitic, fplosite de comunisti pentru spãlarea creierelor si subjugarea unei natiuni.
Cătălin-Cornel Bia
MIRCEA VINTILĂ
Eugen Toma
Stephane Courtois
George Iaru
Sanda Stolojan
"Catalog" - litera S
 


< Pagina precedentă