Semnale - Sâmbătă, 6 mai 2006
|
|
Ziua Anticomunistii se strang la Brasov Asociatia Ń15 Noiembrie 1987" organizeaza la Brasov, incepand de luni ce-a de-a patra intrunire a Rezistentei Romanesti Anticomuniste.[] Asociatia 15 Noiembrie 1987 si-a exprimat regretul pentru disparitia badiei Ion Gavrila Ogoranu, care urma sa participe la manifestarea de la Brasov din data de 8 mai si urma sa fie decorat pentru activitatea sa meritorie - ne-a informat presedintele Asociatiei 15 Noiembrie, Florin Postolache. [] Postolache a mai sustinut ca i se pare nepotrivit "transferul de autoritate si resurse din partea Presedintiei, unor persoane care provin din randurile nomenclaturii comunista, utilizati si de Ion I. Iliescu - cum ar fi V. Tismaneanu - pentru analizarea Comunismului, cand era la indemana un Paul Goma sau, pana recent, un Gavrila Ogoranu. Este o sfidare a bunului simt".
|
|
|
Cartea domnului Tanase este foarte, foarte buna. Orientarea lui si a altora catre burse, fonduri si alte chilipiruri , capitalizarea suculenta a "dizidentei" si "anticomunismului" este insa -pentru mine- respingatoare. Iar monopolizarea mass-mediei de catre "opozantura" de tip GDS - este nociva. Sa nu cunoasca domnul Tanase "schema" acestor sponsorizari? Un "responsabil" care vrea sa mulga niste bani dintr-un fond de stat (sau chiar privat) ofera unui autor o sponsorizare de 2000 dolari. Iar autorul, ii returneaza discret si personal o mie... Ziua Cenzura - Stelian Tanase [] Un tanar jurnalist caruia nu ii dau numele ca sa nu ii creez o notorietate rusinoasa, ma pune pe prima pagina. Pacatul meu ar fi ca "am fost sponsorizat cu 600 milioane lei de catre Loteria Nationala". Intai ca editorul primeste banii din care acopera cheltuielile tiparirii. Autorul incaseaza 8% din exemplarele vandute -asta inseamna mult mai putin decat un salariu de medic sau profesor, daca tinem cont ca la o carte lucrezi cativa ani, cam 20 euro pe luna. Inteleg ca domnul nu e de acord sa fie tiparite cartile mele, sau ca "Humanitas" ar trebui sa nu mai publice "operele complete" ale unor autori contemporani?
|
|
|
Tradarea Romaniei nu se vede prin ochi tradatori. Ziua De-a diplomatia, dar in genunchi - George Damian [] am avut de curand placerea sa aflam din Monitorul Oficial in ce an au inceput relatiile dintre Romania si URSS - si anume din 1945. Cand s-au apucat sa inventarieze intelegerile bilaterale dintre Romania si URSS, diplomatii de la Bucuresti aflati sub conducerea unui istoric au inceput sa numere din 1945. De parca nici nu ne-am fi intalnit pana atunci. Istoria a fost stearsa din gatul mainii, cu o simpla semnatura. Iar inocentul si inofensivul "Protocol referitor la precizarea parcursului liniei frontierei de stat intre Republica Populara Romana si Uniunea Sovietica" a fost trecut la categoria "Intelegeri incheiate intre Romania si Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste intre anii 1945-1991 care nu sunt in vigoare in relatiile dintre Romania si Federatia Rusa". [] Simtind slabiciunea diplomatiei de la Bucuresti, la Chisinau Vladimir Voronin a simtit ca a sosit momentul si a lansat o fumigena: Romania trebuie sa semneze zor-nevoie Tratatul de baza cu Republica Moldova. Bineinteles, Tratatul de baza va fi redactat in doua limbi: romaneste si moldoveneste. Nu de alta, dar trebuie dus la indeplinire planul lansat de Stalin. Poate ca macar in acest caz nu va fi facuta o greseala istorica.[]
|
|
|
Jurnalul National Lecturi la tava / Credinta – spaima Securitatii - Dan C.Mihailescu
In "Biblioteca de istorie" ingrijita de Silviu B. Moldovan la Editura Nemira, tanarul istoric Adrian Nicolae Petcu coordoneaza un volum dedicat relatiilor (ultradificile, fireste) Securitatii cu Biserica (Partidul, Securitatea si cultele) intre 1945 si 1989, fie cu ortodoxia, romano si greco-catolicii, fie cu diferitele culte si secte religioase mai mult sau mai putin ingaduite de legislatia comunista din Romania, de la baptisti, adventisti, penticostali, lipoveni la Martorii lui Iehova, inochentisti, pocaiti, nafeti s.a.m.d.[]
|
|
|
Romania Libera Miting si mars de 10 Mai Fundatia anticomunista "PIATA UNIVERSITATII - 1990", Partidul Renasterii Nationale Romane, Blocul Crestin Unit Romanesc, Uniunea Mondiala a Romanilor Liberi organizeaza, cu prilejul zilei de 10 Mai, adevarata Zi Nationala a Romaniei, un mars si un miting in Piata Palatului Regal, intre orele 16-22. Marsul se va desfasura din Piata Palatului Regal, pe traseul Piata Universitatii Ð Bd. Magheru - Piata Romana - Palatul Victoria - Calea Victoriei - Piata Palatului Regal.
|
|
|
Se va gasi solutia. Puscarii de exterminare pentru de'alde noi si de lux pentru cei citiva Tovarasi ce se vor odihni dupa gratii. Averea Puscariile sunt lagare: apa e cu mormoloci, iar mascatii macelaresc detinutii - Adrian Artene Singura victima a mineriadei iliesciene din iunie ‘90, care a obtinut despagubiri din partea Guvernului roman, Mihai Duta Klepper, a hotarat sa infiinteze o asociatie pentru apararea drepturilor puscariasilor.[]El cere ca puscariasii sa fie tratati ca „oamenii, nu ca animalele, batute si tinute in lant!“ Camerele penitenciarelor sunt suprapopulate, iar vara temperatura depaseste intr-o celula si 50 de grade! „La 30 de detinuti intr-o celula, exista numai 15-20 de paturi! Dorm cate doi-trei in pat! Asa ajung sa se agreseze sexual sau sa se omoare![] Presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, a fost arestat preventiv la Cercetari Penale-IGP. El a povestit cosmarul trait in celula:[]Multimiliardarul Ovidiu Tender se afla in prezent in acelasi arest, la DCP. S-a prezentat singur la arest cu o plapuma si o perna, intrucat fusese anuntat ca acolo nu exista lengerie de pat curata, ci una infecta[] Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechela-riu, a ocupat si el o celula la Cercetari Penale. In ziua eliberarii a declarat ca arestul are un singur rol: sa umileasca! Sechelariu a marturisit ca la DCP conditiile au fost inumane, ca mancarea se gatea intr-o „cocina“, nu bucatarie, si ca accesul la televizor era restrictionat.
|
|
|