Semnale - Marţi, 29 martie 2005

O constatare de zile mari : Marii corupti sint liberi Dar despre marii pungasi de drumul mare denumiti oameni de afaceri ce se poate spune?. - Stefan Bocioaca
Gardianul 28 martie 2005
Premierul Tariceanu: Marii corupti sunt inca in libertate - Claudia Cristofan
« El a aratat ca dosarele de coruptie care sunt rezolvate nu reprezinta decat cazuri nesemnificative. "Toata lumea asteapta cazurile de mare coruptie de care Romania, din nefericire, nu duce lipsa", a declarat Tariceanu. El a tinut sa adauge ca "eticheta coruptiei a ajuns sa fie extrem de suparatoare", referindu-se la intalnirile cu diversi sefi de guvern, sefi de stat si inalti reprezentanti ai UE, care s-au declarat preocupati de modul in care Romania va rezolva problema coruptiei. "Avem nevoie de o atitudine politica consistenta care sa forteze institutiile sa-si duca la bun sfarsit treaba", a mai adaugat Tariceanu.»

Poporul roman poate sa doarma linistit. In sfirsit i s-a realizat visul . Stefan Bocioaca
Cronica Romana, 28 martie
Compania italiana Ferretti Yachts a intrat oficial pe piata din Romania - M. Predan-Marin
« Joi seara in Bucuresti a avut loc lansarea oficiala in Romania a iahturilor Ferretti - nume ce se situeaza in topul liderilor mondiali in domeniul ambarcatiunilor de lux cu motor. Producatorul italian Ferretti Yachts este reprezentat exclusiv pe piata romaneasca de catre compania Franco’s Marina, una dintre primele firme de profil aparute in peisajul de afaceri autohton Franco’s Marina isi propune pentru urmatorii 2 ani vanzarea unui numar de minimum 5 iahturi de lux si a 50 de barci de talie medie si mica, insumand o cifra de afaceri estimata la 11 milioane Euro pana in 2007. Conform declaratiilor reprezentantilor companiei, sezonul 2006-2007 va fi cel care va consolida pozitia firmei pe piata romaneasca.»

Un semnal de alarma de la un om de bine plin de tupeu. Obsedat de grupuri, grupari, falange, magari, animale, lumpeni, si cuiburi, el arata poporului care ii sint dusmanii. Ei vin totdeauna din dreapta ataca mediile intelectuale si nu merita calificativul de tovarasi.Totusi ce ne-ar putea spune de grupurile minoritare de…oportunisti?- Stefan Bocioaca
Adevarul 28 martie 2005
Iliescu, in lupta cu intelighentia: "Mediile intelectuale sunt dominate de grupuri minoritare de dreapta"
Societatea civila romaneasca si mediile intelectuale sunt dominate de "grupuri minoritare, insa foarte incisive, de dreapta", a declarat, sambata, la Piatra Neamt, in cadrul Conferintei judetene a PSD Neamt, senatorul Ion Iliescu, citat de corespondentul Mediafax. Iliescu a subliniat faptul ca PSD nu a stiut sa se apropie suficient de intelectualitate, desi, in opinia sa, in Romania aceasta categorie "nu poate fi decat de stanga". El a precizat ca, in ultimele zile, a cerut o situatie despre organizatiile neguvernamentale (ONG) din tara si ca a aflat ca, de regula, printre fondatorii celor "cateva zeci de ONG-uri se invart cam aceleasi nume" si ca "poti sa-i numeri pe degete" pe cei care vorbesc in numele societatii civile. "Adica ei au stiut, au avut aceasta abilitate din '90 incepand, primind finantari, inclusiv din exterior si au inventat tot felul de societati, de asociatii, de organizatii nonguvernamentale si dau sentimentul ca viata intelectuala a Romaniei este dominata de aceasta orientare politica de dreapta. Datoria noastra este sa inchegam dialogul cu intelectualii si sa stimulam structurarea unei societati civile care sa reflecte optiunile si pozitiile reale ale intelectualitatii", a mai afirmat Iliescu, in fata delegatilor nemteni.


<<< Închidere >>>