Semnale - Luni, 28 martie 2005

Falimentele tranzitiei. In spatele lor oameni ramasi pe drumuri . - Stefan Bocioaca
Ziua de Iasi 27 martie 2005
Gust amar la Pascani. Falimentul zaharului - Gelu JIREGHIE
« Cum fabrica din Pascani a ramas anul trecut ultima speranta, se pare ca agricultorii nu mai doresc sa repete drama din 2004, când 20 mii tone de sfecla de zahar au riscat sa fie compromise. Ultima speranta pentru cele peste 50 de mii de producatori de sfecla din judet, care ramân fara obiectul muncii si care risca sa moara de foame din cauza unor cercuri de interese care au dus la falimentarea fabricii de zahar din Pascani a fost orientarea catre o alta fabrica, care sa le ofere garantia ca vor avea unde sa predea sfecla de zahar. În acest moment, cercurile de interese de la fabrica de zahar din Pascani a facut ca unitatea sa fie declarata falimentara cu câteva luni în urma, iar SC Interwoods SRL nu are forta financiara pentru a redeschide fabrica. »

Azi milionari, miine miliardari, si asta in citiva ani.. in tara tuturor posibilitatilor .- Stefan Bocioaca
Gazeta de Cluj
Lumini si umbre în afacerile lui Vuza - MIHAI PETEAN
« În România, putini sunt oamenii de afaceri care au reusit sa-si creeze avere fara ca aceasta sa fie pusa sub semnul întrebarii. Stefan Vuza este unul dintre cei mai controversati oameni de afaceri. Cu o avere estimata de revista Capital la 55 de milioane de dolari, Vuza a reusit în numai câtiva ani sa-si creeze un imperiu de firme. Potrivit unor informatii publicate de presa, multe dintre acestea au fost achizitionate în sistem suveica: cumpararea unei societati s-a facut girându-se cu alta societate, iar apoi cea cumparata a servit la achizitionarea alteia. »

Deocamdata sa ne bucuram. Vom vedea insa cine ride la urma! - Stefan Bocioaca
Vocea Brailei, 26 martie 2005
Guvernul va reintroduce subventiile pentru achizitia de tractoare
Parlamentarii de Brasov din coalitia guvernamentala, prezenti, vineri, la o intilnire cu conducerea uzinei Tractorul, au anuntat ca Guvernul ca va subventiona cu 500 de miliarde de lei intreaga industrie producatoare de tractoare si masini agricole.
Conform conducerii uzinei, statul urmeaza sa acopere 45% din pretul utilajelor, restul sumei fiind platita de cumparatorii tractoarelor.
Parlamentarii brasoveni au subliniat ca subventia va sustine activitatea celor 33 de uzine producatoare de tehnica agricola, dupa ce blocarea programului, in anii trecuti, a dus la diminuarea livrarilor pe piata interna ale fabricilor de profil.
Proiectul de act normativ privind subventia urmeaza sa fie aprobat in urmatoarea sedinta de Guvern. Parlamentarii au mai spus ca vor sustine, pe linga membrii Guvernului, privatizarea cit mai rapida a uzinei Tractorul.
Grupul italian Landini si fosta Autoritate pentru Privatizare au incheiat, in 2003, un contract pentru privatizarea uzinei din Brasov. Landini a renuntat la preluarea fabricii, iar autoritatile romane au anuntat ca intentioneaza sa reia procesul de privatizare.


<<< Închidere >>>