Semnale - Joi, 17 februarie 2005

Desi aceste declaratii sint bine venite, combatind menajamentele cu care e tratata azi Securitatea, valoarea lor e diminuata de sursa care le emite - Ioan Rosca
Jurnalul National, 17 februarie
Exclusiv - confesiunile generalului Pacepa: Nicolae Plesita, teroristul de la Europa Libera
" Fosti securisti, reconvertiti acum, sustin ca in Securitate nu au facut politie politica. Dumneavoastra ati facut?
Bineinteles. Toti securistii, de la mic la mare, au facut politie politica. Cei care spun altfel, mint. Cu nerusinare.
Cum apreciati acum activitatea din anii in care ati fost securist?
In octombrie 1997 am publicat in SUA si Romania o scrisoare deschisa in care am scris: "Regret enorm cei 27 de ani in care am fost ofiter al odioasei Securitati, careia i-am urcat aproape toate treptele ierarhice, de la sublocotenent pana la secretar de stat.
Activitatea pe care am desfasurat-o in conducerea politiei politice a lui Ceausescu a fost o imensa eroare. Privind activitatea de atunci cu ochii mei de azi, o consider reprobabila. Apartenenta mea din trecut la casta decazuta si corupta a "nomenclaturii" este astazi pentru mine un alt motiv de jena morala. Pot sa spun insa cititorilor ca ma simt completamente detasat de acest trecut si ca optiunea mea pentru lumea libera, cu toate consecintele ei, impreuna cu activitatea mea din ultimii 19 ani impotriva comunismului, Securitatii si "nomenclaturii" imi dau dreptul sa ma prezint in fata lor cu constiinta impacata."
Generalul Nicolae Plesita, care v-a urmat la conducerea DIE, sustine sus si tare ca "Pacepa trebuie executat. Si va fi executat. Fie pe unde e, fie in tara". De ce?
Pentru a distrage atentia de la crimele sale si ale securistilor sai. Plesita, care a fost multi ani bodyguard-sef al lui Ceausescu, este un simbol al antiamericanismului, al antisemitismului si al terorismului politic. Crimele sale au fost atat de odioase, incat nici macar Ceausescu nu l-a mai putut suporta si l-a trecut pe linia moarta. Din pacate insa, succesorul lui Ceausescu l-a reactivat si i-a dat inca o stea de general.
Multi oameni din Romania de azi, in special tineretul, nu stiu mai nimic despre generalul Plesita. In 1978, cand ati facut ruptura cu comunismul, erati membru al Biroului Executiv al Securitatii, impreuna cu Plesita. Ce ne puteti spune despre el? Plesita si-a dedicat viata luptei impotriva "putregaiului occidental". In anii cand a condus Securitatea interna el a inscenat numeroase procese de spionaj impotriva SUA si a "jidanimii romane" (expresia sa favorita), soldate cu sute de executii, si a actionat cu ferocitate impotriva disidentelor politice din Romania. Dupa ce am facut ruptura cu comunismul, Ceausescu l-a numit sef al DIE, rebotezata CIE, si Plesita a devenit criminal de drept comun. Acea etapa (1980-1984) a constituit cea mai sangeroasa era din istoria spionajului Romaniei.
Ne puteti da cateva exemple de actiuni criminale initiate sau conduse de el?
Iti prezint pe scurt trei operatii teroriste despre care comunitatea de informatii a NATO are dovezi incontestabile ca au fost conduse de Plesita.
In noaptea de 21 februarie 1981 a explodat o bomba la sediul din München al postului de radio american Europa Libera, care este subventionat de Congresul SUA. Bomba, ce continea 10 kilograme de exploziv plastic, a facut o gaura de peste 8 metri in zidurile groase ale cladirii si a ranit 8 persoane. Cativa ani mai tarziu, un ofiter al CIE care lucra sub acoperire diplomatica in Germania a cerut azil politic in SUA si a predat autoritatilor americane documente originale ale CIE, din care a rezultat, printre altele, ca aceasta actiune criminala a fost organizata cu ajutorul teroristului international Ilici Ramirez Sanchez (alias "Carlos-Sacalul") si a fost coordonata de generalul Plesita.
La 28 iulie 1981, Emil Georgescu, un editor al postului de radio Europa Libera care a ironizat cultul personalitatii lui Ceausescu ani in sir, a fost injunghiat de 26 de ori in fata casei sale din München. In raportul Serviciului de Securitate vest-german care descrie acest atentat se arata ca el a fost salvat numai dupa numeroase interventii chirurgicale si ca cei doi teroristi care l-au atacat au fost arestati si condamnati. Am sprijinit autoritatile germane in investigarea acestui odios act de terorism politic si recent am dat domnului Nestor Ratesh, de la Europa Libera, doua volume continand rezultatul acestei anchete. Ratesh studiaza acum arhivele Securitatii pentru a gasi noi documente despre aceasta odioasa actiune de terorism politic antiamerican comisa pe teritoriul german.
In ianuarie 1985 am fost invitat la Paris de domnul Yves Bonnet, seful Directiei de Supraveghere Teritoriala a Frantei (DST), de la care am aflat detaliile unei alte operatii teroriste organizate de Plesita la Paris in 1982. Obiectivul ei a fost asasinarea celebrului scriitor si disident anticomunist Paul Goma, care era serializat aproape zilnic la Europa Libera. DST-ul a prevenit acest sinistru act terorist, a carui brutalitate l-a determinat insa pe presedintele FranIois Mitterand sa califice serviciul de spionaj al Romaniei comuniste drept o banda de asasini si sa-si amane, in semn de protest, vizita oficiala pe care urma sa o faca la Bucuresti. Stiloul incarcat cu otrava (primit de la KGB) pe care Plesita l-a predat personal ofiterului CIE insarcinat sa-l asasineze pe Paul Goma este expus si azi in muzeul DST. Cartea "J’ai Refuse de Tuer: Un agent secret Roumain revele les dessous de l’Affaire" (Paris: Librairie Plon, 1984) scrisa de Matei Pavel Haiducu, ofiterul CIE care s-a predat DST-ului dupa ce a primit sarcina de a comite acest act terorist, se afla in toate bibliotecile nationale din Occident. [..]"

Ce pacat ca oamenii ajunsi la limita, se sinucid, in loc sa foloseasca clipa de gratie pe care o produce disparitia fricii, facind ceea ce nu au avut curajul sa faca pina atunci. Se pare ca Sistemul ne intoxica in asemenea hal ca preferam chiar sa ne sinucidem decit sa-l infruntam - Ioan Rosca
Ziua, 17 februarie
Asasinarea lui Panait
"[..] Totul a inceput cand Tarau senior a devenit prefect de Bihor, platindu-si regulat "taxa de protectie" la PSD. Fiul sau, Adrian Tarau, creierul operatiunilor ilegale cu carburanti din Bihor a intrat si el repede in PSD pentru a calca pe urmele tatalui. Dar planurile de viitor ale familiei au fost demolate de un procuror, Alexandru Lele, care a depistat ilegalitatile familiei. L-a si arestat pe junior. Din acel moment insa, magistratul s-a condamnat singur si a devenit tinta unei campanii care s-a finalizat cativa ani mai tarziu cu excluderea sa din Ministerul Public, moartea unui procuror si fuga spectacu-loasa a lui Adrian Tarau in Statele Unite ale Americii.[..]
Cand procurorul Cristian Panait a sunat, pe data de 27 martie 2002, la usa procurorului Alexandru Lele cu scopul de a-i perchezitiona domiciliul, era deja incordat. Aceasta stare era urmarea studierii dosarului "Lele-Tarau". Spera insa ca sefii sai de la Bucuresti, in special procurorul-sef Piciorus, aveau indicii temeinice ca Lele incalcase legea, iar perchezitia urma sa-si dovedeasca necesitatea in ciuda procedurii extraordinare. Pana atunci nici un procuror sef de sectie, asa cum era Lele, nu mai fusese supus unei asemenea experiente. In scurt timp insa, Panait a realizat ca este victima unui scenariu laborios, a unei infractiuni ordonate de sus. A inceput sa vorbeasca la telefon, s-a fastacit, a iesit din casa, a vorbit cu superiorii, a incercat sa abuzeze de functia sa pentru a scoate presa din scena si pana la urma s-a retras cu coada intre picioare in vazut intregii natiuni. Lele l-a infrant atunci pe Panait doar pentru ca acesta din urma si-a pastrat demnitatea si nu a achiesat la masinatiunile pe care adversarii lui Lele le urmareau prin ancheta lui. Doua zile mai tarziu, Panait a implinit 29 de ani. A cerut imediat scoaterea lui Lele de sub urmarirea penala. Propunerea i-a fost respinsa. Dupa cateva zile, pe 10 aprilie 2002, Panait s-a sinucis![..]"

Absolut expresiv. Gabriel Andreescu releva in acest text penibil si revoltator profilul intelectualului post-decembrist: lipsa totala de informare privind realitatea mondiala (pareri bazate doar pe propagaanda din media corporatista), suficenta jalnica dar sofisticata si pretioasa, frigiditate fata de neam, obedienta fata de tezele la moda, aservire domestica fata de directia de unde vin banii. Cu asemenea elite civice , cum s-ar putea ridica Roamania? - Ioan Rosca
Ziua, 17 februarie
Goma si tema antisemitismului - Gabriel ANDREESCU
" Paul Goma este cel mai important disident roman - daca are sens o astfel de ierarhie. A deschis seria protestelor fata de regimul comunist intr-un moment cand optiunea Occidentului pentru Ceausescu reducea la minim marja de manevra a eventualei opozitii interne. A dat cea mai substantiala opera asupra totalitarismului autohton. Eticheta care i s-a aplicat: "un Soljenitan al Romaniei", nu are in ea nimic excesiv.[..]
Din punctul de vedere al calitatii umane nu am cunoscut pe cineva - in nici un caz Goma - care sa aiba inaltimea fara nici un fel de sincopa a Doinei Cornea.[..]
In ultimul timp, zgomotul pe care il produce Goma in jurul sau a capatat alta culoare. Spre surpriza multora, militantul pentru democratie a ajuns un antiamerican si un antiisraelian.
Evolutia in aceasta directie obscura a atins apogeul odata cu publicarea a doua texte: "Saptamana Rosie 28 iunie - 3 iulie 1940" si "Basarabia si Evreii", care i-au adus acuza de antisemitism. In aceste lucrari, Goma a pus suferintele basarabenilor din anii '40 pe umerii comunitatii evreiesti care locuia, atunci, in provincie. El ii invinovateste explicit pe evrei pentru masacrele carora le-au cazut victima in Transnistria. Intr-un text care circula pe Internet in luna ianuarie 2005, Goma dezvolta aceasta logica negationista: "in octombrie 2004, Iliescu Ion s-a facut grav vinovat fata de poporul roman, fata de natia romana, declarandu-se de acord cu toti termenii diktatului unor notorii falsificatori de istorie, insolenti, mincinosi, calomniatori ai Romaniei si ai romanilor, zapcii nerusinati ca R. Ioanid, Shafir, Oisteanu, Braham, Ancel...".
Astfel de texte au ajuns sa provoace indignarea multora, chiar si a devotatului mai sus citat, Laszlo Alexandru. In revista Dialog, acesta acuza "ostilitatile antievreiesti" ale lui Goma, "neadevarurile fundamentale, constitutive", "viclenia naiva" si agresiunea pamfletara "ignobila" la care ar face recurs fostul disident. Iata concluzia: "Din adancul intregii mele experiente intelectuale de cititor, vreau sa declar aici raspicat ca n-am mai avut pana acum prilejul de a cunoaste carti atat de mizerabile precum Saptamana Rosie 28 iunie - 3 iulie 1940 sau Basarabia si Evreii".
Este sau nu este Goma un antisemit? Raspunsul depinde, desigur, de ce intelegem prin acest cuvant. Nu cred ca Goma uraste in realitate evreii si este nedrept sa fie numit, cum s-a intamplat, o clona a lui Vadim Tudor. Furia lui, necontrolata, creste din amintirea, pentru el concreta, a suferintelor traite de basarabeni; iar indignarea, din dubla masura cu care sunt judecate astazi crimele comuniste. Aceste impulsuri nu au nimic comun cu cinismul antisemitilor autentici.
Dar discursul lui Goma intra clar in categoria elucubratiilor antisemite. Faptul nu are de ce sa scada extraordinarul sau merit in denuntarea crimelor impotriva umanitatii de care sunt vinovate regimurile comuniste. In aceeasi masura, istoria lui de opozant anticomunist nu are cum sa scuze iresponsabilitatea cu care el explica crimele din Transnistria si nici felul in care textele lui alimenteaza astazi atitudinile antiisraeliene si antiamericane.[..]"

Un serial bine venit - Ioan Rosca
Jurnalul National
Tactici de infiltrare in Parlamentul burghez
"Daramarea ordinii existente a fost unul dintre principiile fondatoare ale comunismului. Dar agentii Moscovei s-au inscris in competitiile electorale interbelice, recunoscand implicit "statul burghez". "Infama reactiune" s-a trezit in Parlament cu deputati din partea unui partid scos in afara legii cu sase ani in urma.[..]"

Jos taranii ! Blocheaza drumul catre cele mai inalte culmi ! Produc si consuma, in loc sa ingrase pe altii, prin fisc. Stau in gitul comunitatii europene, murdaresc noua Romanie. Ce pacat ca Ceausescu nu i-a stirpit, desi s-a straduit sa le vina de hac prin atitea mijloace. Dar acum Noii Stapini, vor reusi. In curind apar si "cotele" - Ioan Rosca
Curierul national, 17 februarie
Taranii nu au platit pana acum taxe si tot nu s-au ridicat din saracie
" Ministrul Finantelor, Ionut Popescu, este convins ca majorarea impozitului pe terenurile agricole este singura solutie pentru a scoate populatia rurala din... saracie. "Pana acum, taranii nu au platit impozite si tot nu s-au ridicat din saracie. In plus, producatorii agricoli sunt concurati neloial de tarani, in sensul ca cei din urma nu au in preturile de vanzare TVA si alte taxe", a declarat ministrul, ieri, in cadrul emisiunii "Viata Dimineata" la B1 TV.[..] Ministrul a continuat cu o idee care aduce aminte de practicile mosierilor. Taranul va fi obligat sa-si munceasca pamantul aflat in proprietatea sa pentru a indestula mai intai statul si apoi, daca mai ramane ceva, gospodaria personala. "Daca impozitul se va mari, taranul se va gandi de doua ori daca sa lase pamantul nelucrat. O taxa mai mare pe teren il va forta sa produca ceva pe suprafetele sale macar pentru a acoperi costurile fiscale".[..] Toate aceste "rele" care urmeaza sa se abata asupra satelor romanesti par sa aiba unic scop desproprietarirea taranului de rand. Popescu se gandeste ca din 2006 sa introduca un fel de pensie pentru taranii care aleg sa-si vanda terenurile sau sa le dea in arenda. Ministrul a declarat ca vede in aceasta masura un mijloc de concentrare a suprafetelor agricole in exploatatii de mari dimensiuni.[..]"

Ma mir ca nu au scos cadavrul din tara inainte de a i se face testul de alcool, asa cum au procedat cu ucigasul lui Teo - Ioan Rosca
Adevarul, 17 februarie
Americanul mort in accidentul rutier din Capitala conducea sub influenta alcoolului
Soferul american decedat, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-un accident rutier, la iesirea din Bucuresti, conducea sub influenta bauturilor alcoolice. Analiza probelor de sange recoltate de la Gessner Gregory Wendell, 54 ani, functionar in cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti, a aratat ca acesta avea o concentratie de 1 la mie, alcool in sange.

Ridicarea leului inseamna ridicarea nivelului de trai a paturii saracite. Iar exportul pe nimic nu incinta decit profitorii sistemului care se supara ca e perturbata Colonia. Sa se imbogataeasca altfel, nu din comert cu sclavi- Ioan Rosca
Adevarul, 17 februarie
In urmatorii 10 ani, nimeni nu va poate apara de aprecierea leului
"Pentru a iesi din criza, el i-a sfatuit pe exportatori sa faca tranzactii la termen, la un curs deja stabilit cu banca [..]
In conditiile in care aprecierea leului continua in ritm alert, producatorii de mobila din Romania isi vor inchide portile. Deja cei mai multi dintre acestia si-au redus activitatea - se lucreaza 2-3 zile pe saptamana - si urmeaza ca in 30-60 de zile sa nu-si mai poata continua activitatea. Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania (APMR) a analizat ieri, impreuna cu 10 dintre cei mai importanti producatori de mobila, situatia critica a sectorului. Producatorii, respectiv exportatorii de mobila nu pot face fata avalansei de dificultati din ultima perioada: cresteri de preturi la materia prima, energie, gaze, combustibili si, mai ales, scaderea cursului de schimb euro/leu. "Actualul Guvern vrea sa faca revolutie economica in doua saptamani si distruge, astfel, industria mobilei. Daca cursul nu scade, cel tarziu la inceputul lunii aprilie inchid fabrica unde lucreaza 1.500 de oameni", a precizat Daniel Egri, directorul Mobex Targu Mures. Pentru pagubele aduse in ultimele doua luni, unii producatori sunt decisi sa dea BNR in judecata. "Suntem speriati. BNR isi bate joc de noi. Nu putem sa traim de pe o zi pe alta si ni se spune sa fim competitivi. Putem sa ne aruncam bugetele la cos. Vom pierde pietele externe. Nici nu se mai pune problema sa cucerim Rusia", a declarat Constantin Diaconescu, directorul firmei Mobila din Radauti.[..]"

De aceea trebuie strinsi cu usa. Ca sa inceapa sa vorbeasca - Ioan Rosca
Azi, 17 februarie
Maria Vlas a ajuns la capãtul rãbdãrii tot asteptând dreptate: „Vântu a conceput SOV Invest si l-a folosit pentru a se îmbogãti"
" Fostul administrator al SOV Invest, Ioana Maria Vlas, a declarat, ieri, în fata magistratilor Tribunalului Bucuresti, la reluarea procesului privind prãbusirea Fondului National de Investitii (FNI), cã SOV Invest a fost conceput de Sorin Ovidiu Vântu si folosit la îmbogãtirea acestuia. „Acest proces are o mare lipsã. Principalul vinovat, instigatorul si, de fapt, profitorul acestei afaceri este Sorin Ovidiu Vântu", a spus Ioana Maria Vlas în fata instantei.[..]"

Ce bine ar fi sa dispara sindicatele de tot sau sa sa fie confiscate de patronat, ca sa nu mai actioneze "bolsevic", sa lase stapinii sa se miste in voie - Ioan Rosca
Azi 17 februarie
În România, sindicatele actioneazã în stil bolsevic
" [..] Patronii sustin modificarea Codului Muncii, însã nu în forma propusã de Ministerul Muncii si dezaprobã reactia sindicatelor fatã de aceastã initiativã, au anuntat, ieri, într-o conferintã de presã, reprezentatii mai multor organizatii patronale din România. Acestia au calificat drept „pripitã" si „cu tentã bolsevicã" reactia sindicatelor fatã de propunerile de modificare a Codului Muncii. „Nici mãcar nu au început discutiile cu sindicatele, iar domniile lor deja amenintã cu grevã si întreruperea lucrului. Este o reactie de tip bolsevic, anormalã, care duce la instabilitate. (...) La fel de bine putem sã spunem si noi cã, dacã nu se modificã Codul Muncii, vom pleca sã investim în altã tarã. Deci, nu cu amenitãri se rezolvã problema, ci prin dialog", a afirmat Florin Costache, presedintele Patronatului National Român. Alti reprezentanti ai patronatelor sunt de pãrere cã, în „România, existã o dictaturã sindicalã" care trebuie sã înceteze.

Trebuie ridicata acum imunitatea celor in functie. Altfel se vor inghesui in parlament toti cei pe care-i pindeste o citatie - Ioan Rosca
Cotidianul, 17 februarie
Senatul ridica imunitatea tuturor fostilor ministri
"[..]Fostii membri ai guvernului vor raspunde in fata legii fara sa mai fie nevoie de o permisiune speciala din partea vreunei institutii a statului. Comisia juridica a Senatului a modificat Legea raspunderii ministeriale, eliminind prevederea ce le conferea protectie speciala in fata legii membrilor guvernului si dupa ce isi incheiau mandatul. Modificarea a venit ca urmare a unei recomandari a Comisiei Europene si a fost aprobata de comisie dupa o lunga disputa si in ciuda opozitiei manifestate de reprezentantii PSD. Unii dintre acestia, printre care Doru Ioan Taracila si Serban Nicolae, s-au pronuntat ferm impotriva modificarii, motivind ca se tem de „razbunari politice“. „Trebuie sa impiedicam discriminarea intre un ministru si un fost ministru, pentru ca la schimbarea regimului politic sa prevenim razbunarile politice impotriva fostilor membri ai guvernului“, a explicat Taracila[..]"

Am aminat-o prea mult. Acum nu mai e suficenta. Acum citeva zile am publicat un pachet de masuri care ar putea actualiza "punctul 8" - Ioan Rosca
Evenimentul Zilei, 17 februarie
Istoria ar fi fost alta cu o lege a lustratiei
" Istoricul Vasile Docea crede ca Romania ar fi aratat altfel daca ar fi aplicat punctul 8 din Proclamatia de la Timisoara [..] Da, lipseste o lege a lustratiei, care ar fi trebuit aplicata intr-o perioada in care putea sa isi produca efectele. In Cehia existat o astfel de lege, ca si in fosta RDG. M-am aflat intre 1993 si 1995 in Germania, la Universitatea Freiburg, si am prins chiar perioada in care lustratia era in plina desfasurare. Am fost martorul aplicarii ei in mediul academic. Era o adevarata miscare a asistentilor universitari din Germania de Vest, care ocupau posturile de profesori din Est. Era un adevarat exod. Toti profesorii din facultatile de stiinte sociale, umaniste, au fost dati afara. Nu i-a intrebat nimeni ce au facut, daca au fost sau nu fortati in vechiul regim pentru a colabora, oricum implicarea era inevitabila. Masura a fost mai degraba de dezideologizare, decit de indepartare din posturi. Asa s-a intimplat in toate domeniile, in cele de decizie, in special. Daca ar fi existat o astfel de lege la noi, ipotetic vorbind, desigur ca si istoria noastra ar fi fost alta. Principala cauza a neaplicarii ei este ca la noi nu s-a produs o schimbare radicala de regim, ci doar o schimbare a unor esaloane ale puterii. Astfel ca nu am avut nici o reforma politica si economica profunda. Noi nu am avut nici o dizidenta coerenta si puternica. Legea lustratiei presupune interzicerea accesului demnitarilor de un anumit grad si care au colaborat cu fosta securitate sau au avut anumite ranguri, pe o perioada de cinci pina la zece ani. Amintiti-va de Punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara si de reactia extrem de dura pe care a stirnit-o. Imi aduc aminte ca pe zidurile din oras se putea citi „Moarte lui George Serban”. Campania a fost sufocata de faptul ca puterea instalata avea toate pirghiile pentru a opri aplicarea unei astfel de legi. [..]"

Se mai racoreste cite unul .... - Ioan Rosca
Jurnalul National, 17 februarie
Romanica mea! - Marian Nazat
"[..] e tarisoara in care o tradare bine urzita valoreaza cat o armata de loialisti naivi; e tarisoara de care mi-e vesnic dor si, d-aia, in strainatate caut innebunit un restaurant cu mici si sarmale; e tarisoara fara de care nu-mi concep propria existenta; e destinul meu si de destin n-ai cum sa scapi. Romanica sunt si eu, cu esecurile, umbrele si betesugurile mele. Romanica e, in definitiv, acea parte, majoritara si prapadita, sarmana si pribeaga, a Romaniei neterminate si contemplative, ceea ce nu ma impiedica s-o iubesc cu ura si pasiune, cu resemnare si speranta. Romanica e spatiul in care cetatenii sufera de diminutivita cronica si, cand totul e micsor si maruntel, tara nu e tara, ci tarisoara. Si tocmai din aceasta pricina, ori de cate ori o aud scancind si suspinand, imi vine s-o mangai parinteste pe crestetul cozmancizat si s-o imbarbatez, cu soapta duioasa: Taci cu tata, Romanica mea, ca o sa cresti tu mare! "

Legea asta, impotriva celor alungati , nu o schimba nimeni? Cum vreti sa se intoarca cineva in haznaua din Romania , fara a pastra o sansa de a mai scapa din ea? - Ioan Rosca
Gardianul, 17 februarie
Morariu, in afara legii!
"[..] Octavian Morariu nu avea voie sa conduca Agentia Nationala pentru Sport si sa indeplineasca rolul de ministru secretar de stat deoarece incalca Articolul 16, aliniatul 3, din Constitutia Romaniei, care prevede: "Functiile si demnitatile publice, civile sau militare, pot fi ocupate de persoanele care au NUMAI cetatenia romana si domiciliul in tara"! Domnul Octavian Morariu a incalcat Legea fundamentala a tarii, intrucat, din anul 1991, detine si cetatenia franceza![..]"

Dar asta e una dintre cuceririle occidentale fratilor! Paralizarea concurentei prin "inregistarare de brevete". Si este una din armele principale ale neo-colonialismului: a impune tarii satelit brevetele metropole - Ioan Rosca
Realitatea romaneasca, 17 februarie
Era sa ramanem fara Martisor!
" [..] O firma din Bucuresti a incercat sa inregistreze la OSIM snurul alb-rosu de Martisor. Cererea a fost respinsa, astfel incat acea firma n-a putut sa devina proprietara unui produs care reprezinta o traditie populara veche de sute de ani la romani. Specialistii atrag atentia ca Romania nu are inca o lege care sa protejeze traditiile si mestesugurile populare, astfel incat s-ar putea sa ne trezim intr-o zi ca acestea fie au disparut, fie au ajuns in "buzunarul" cuiva. Cererea de inregistrare a snurului alb-rosu a fost publicata in Buletinul Oficial al OSIM la 30 septembrie 2003. Decizia de respingere a solicitarii a fost data la 30 iunie 2004.[..]"

Proletarii din toate tarile nu s-au unit, dimpotriva, concureaza. Stapinii lor insa , formeaza o enorma retea de afaceri. Restul e diversiune - Ioan Rosca
Romania Libera, 17 februarie
Nasul" Berlusconi face afaceri cu "finul" Nastase
" [..] In contul traditionalei prietenii romano-italiene, Berlusconi si Nastase au inceput sa faca afaceri impreuna. Societati comerciale controlate de "nasul" Berlusconi - mentionate in presa italiana ca fiind implicate in operatiuni frauduloase sau cel putin suspecte de frauda - s-au asociat in Romania cu prietenii "finului" Adrian Nastase. Veriga slaba a increngaturilor suficient de bine ascunse se numeste Alexandru Bittner, cunoscut ca fiind omul de casa al fostului premier roman. Dar si sotia acestuia, Sherry Bittner, a avut chiar afaceri "la vedere" cu Daniela Nastase. Societatea elvetiana Cofigen SA, despre care opinia publica italiana sustine ca l-a finantat pe Berlusconi, desfasoara acum afaceri si in Romania. Si, culmea, tocmai ca asociata in firmele detinute sau la care Bittner a avut actiuni."

Nu e datoria (creditul) motorul progresului? - Ioan Rosca
Romania Libera, 17 februarie
Datoriile marilor companii - aproape 95.000 de miliarde de lei
" Potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor, companiile mari au inregistrat datorii catre bugete de 94.702 miliarde lei. 385 de firme au restante de plata catre bugetul de stat de 43.390,42 miliarde lei, ele fiind in urmatoarele situatii: - 106 companii au inlesniri la plata pentru 5.620,47 miliarde lei; - 230 contribuabili mari se afla in executare silita pentru recuperarea creantelor bugetului de stat de 33.450,93 miliarde lei; - un contribuabil mare (ISPAT SIDEX Galati) are aprobata amanarea la plata a sumei de 9,44 miliarde lei; - 27 de firme, datoare cu 4.042,21 miliarde, sunt in administrare speciala; - 18 firme au solicitat compensarea unor datorii de 215,58 miliarde; - la 3 contribuabili mari s-a suspendat executarea silita. Datoriile a 351 de mari firme la bugetul asigurarilor sociale sunt de 42.516,48 miliarde lei, ele fiind in urmatoarele situatii:[..] Datoriile de 3.611,98 miliarde la fondul national unic de asigurari sociale de sanatate sunt impartite pe 291 de firme, dupa cum urmeaza:[..] Cele 5.185 miliarde datorate la asigurarile de somaj se impart intre 297 de firme:[..]"


<<< Închidere >>>