Semnale - Duminică, 9 ianuarie 2005

De nu ar fi decit dosarul acesta si tot nu veti putea dormi linsititi pe averi, Tovarasi neo-capitalisti ! Nu v-am iertat. Nu am avut cum. Nu veti scapa de duhoarea crimei. Nu toti cei de care v-ati batut joc vor renunta sau se vor sinucide. Daca nu se va putea face dreptate, legal, se vor razbuna. Eu nu-l voi trada pe Nemes
Achitati-i, ca nu-s oameni! - Ambrus Bela,Ziua de Cluj, 21 decembrie
"[..] In Piata Libertatii, pe 21 decembrie 1989, militarii au tras fara nici o somatie. Carp Dando, pe atunci capitan, comanda dispozitivul care a reusit "performanta" de a ucide 13 civili neinarmati[..] Nu mai putin de 6 dintre cei cazuti in P-ta Libertatii au fost impuscati in spate![..] Militarii care au actionat in Piata Libertatii, sub comanda lui Crap Dando, n-au fost niciodata implicati in vreun proces. De la bun inceput, adica din chiar momentul revolutiei, tendinta a fost de a se musamaliza tot ce s-a petrecut in centrul Clujului.[..] Carp Dando, pe de alta parte, desi a fost, initial, implicat in cercetari, a disparut total in urma interventiilor generalului Stanculescu.[..] In schimb, dupa ce a zacut in spital in urma impuscarii, actorul Calin Nemes s-a trezit si "vinovat" pentru masacrul din Piata Libertatii. Cine au fost cei care l-au acuzat? Exact militarii si procurorii militari, care pe urma si-au dat grade intre ei, s-au avansat reciproc si s-au premiat pentru cele savirsite. Mai mult, Dosarul Revolutiei Clujene s-a disjuns, astfel ca evenimentele din Piata Libertatii par sa nu se fi petrecut niciodata. Iar Calin Nemes s-a sinucis.[..]

Text integral

Securitatea a invins peste tot. Ea reprezinta oligarhia economica a Romaniei capitaliste
Zi de Zi- Tirgu Mures
La Mures n-a învins Securitatea - Aurelian Grama
"[..] Din nefericire, în ultimii 15 ani, exact ca în societatea socialistă multilateral dezvoltată, au existat două forte: Partidul si Securitatea. Si au condus pe rând România. Când a câstigat Frontul Salvării Nationale, Securitatea era zdrobită si abia se disimula în noi structuri pseudo-democratice. PDSR, între 1992 si 1996, a stăpânit din nou Securitatea, dar a fost trădat în 1996 de Măgureanu. În vremea Conventiei Democrate, partidele ce o alcătuiau au fost penetrate de viguroasele înnoite servicii secrete. Au fost crize, au fost oameni santajabili, iar partidele erau la cheremul noilor servicii secrete pseudo-democratice. Însusi presedintele născut din vrerea lui Corneliu Coposu si din budoarele Anei Blandiana, geologul Emil Constantinescu, a clacat lamentabil si a recunoscut: Securitatea l-a înseuat ca pe-un tap, nici măcar ca pe un armăsar. După 2000, PSD, oscilant între Palatul Victoria si Cotroceni, între noul sultan arogant si străvechea sandrama stalinistă, a pus chingi Serviciilor si le-a stăpânit în interes financiar economic propriu, clientelei de partid.[..]"

Contestari legitime dar inca prea marginite
Transilvania Expres, 8 inauarie - Dragos CENTU
[..]"Liderul Asociatiei Brasov Decembrie 1989, Dorin Lazar Maior, a dat ieri publicitatii un comunicat de presa in care conducerea filialei PUR este catalogata ca fiind formata din persoane compromise, respectiv “fosti activisti p.c.r. si u.t.c. de prima linie”. In comunicat este declarata si indignarea fata de tentativa de nominalizare a umanistului Radu Lisenche pentru functia de prefect al judetului Brasov:[..]

Text integral

Actualii liderii DA nu si-au cerut niciodata iertare pentru rolul jucat in inabusirea revolutiei din anul 1990
Monitorul de Botosani, 8 ianuarie
Victimele mineriadelor cer demiterea ministrului Transportului
" Asociatia Victimelor Mineriadelor (AVM) solicita destituirea ministrului Transporturilor, Gheorghe Dobre, pe care il acuza de implicare in mineriada din 1990, a declarat ieri presedintele AVM, Viorel Ene. El sustine ca Dobre i-ar fi desfacut contractul de munca inginerului Manucu, cel care a incercat sa opreasca plecarea a patru garnituri de tren pline cu mineri din Craiova spre Bucuresti, intrerupind timp de doua ore curentul electric pe traseul circulat de trenurile cu mineri[..]"

Fostul rege Mihai, tirguindu-se cu comunistii pentru un ciolan, s-a expus batjocorii celor nemultumiti de acest tip de "restitutio"
24 ore Muresene, 11-05-2004
România captivă - Mihai Suciu
"[..] Cu nespusă bucurie, poporul a aflat că 30 din cele 125 de milioane euro, bani buni achitaţi de nemţi pentru Distrigaz Nord în prima etapă, vor penetra conturile Casei Regale din România, drept compensaţie pentru avuţiile Coroanei (cireaşă pe tort - Peleşul), jefuite de comuniştii aduşi la putere de… Majestatea Sa, Regele Mihai de Hohenzolern, urmare a "măreţului" act istoric de la 23 august 1944. Peleşul. Sumă cu care se puteau repara toate căminele studenţeşti din ţară şi mai rămânea şi de un chef de anvergură naţională. [..]"

Din galeria de portrete ale tranzitiei
Atitudinea (Constanta)
Cum a devenit comunistul Petre Stanca baron PSD
"Aceasta noua postura, precum si temperamentul sau predispus la distractii ieftine i-a atras simpatia lui Nicusor Ceauseascu, si el cunoscut trubadur al barurilor de noapte si al jocurilor de noroc. Peste noapte, Petre Stanca a fost numit director al statiunii Costinesti, loc de nebunii in care cei doi noi prieteni isi puteau face de cap.[..] Toate au fost bune si frumoase pana la Revolutie, cand Stanca abia a scapat de furia angajatilor pe care i-a terorizat cu incompetenta si accesele lui de furie. Dar, fiind baiat de la tara, obisnuit cu greutatile, si-a revenit rapid, din banii castigati pe vremea lui Ceausescu cumparand Complexul Comercial Gara, iar pe certificatul de veteran al socrului sau din Brasov si-a ridicat o casa superba pe b-dul Mamaia, in dreptul Complexului ONT. Imediat s-a produs si metamorfoza politica, Petre Stanca sarind in barca noului sau idol ideologic, Ion Iliescu, alaturi de care a avut, de asemenea, nenumarate satisfactii.[..]"

Se va face multa flozofie contorsionista pina se depasesc dogmele raspindite de propaganda despre capitalism si occident. Notiunea de "presa corporatista", denuturile intelectualilor din Vest - nu sint inca intelese la noi. De-abia incep intrebarile
Clujeanul, 4 ianuarie
Libertatea de exprimare ca business - Dragos Stanca
"[..] Anul pe care l-am încheiat a mai ars o etapă în maturizarea democraţiei româneşti, demonstrând că libertatea de exprimare este o chestiune atât relativă şi negociabilă, cât şi intimă, deci individuală. [..] Concluzia anului: în acest moment istoric, la începutul lui 2005, România are gradul de libertate de exprimare pe care şi-l permite. Şi pe care îl merită"

Zbucium in putreziciune
Gazeta de sud-est
Tortură şi abuzuri la PNA Ialomiţa - Mihai Enciu
"[..] În seara zilei de 27 octombrie, procurorii l-au surprins în flagrant pe omul de afaceri Dascălu Dumitru, din Slobozia, care dăduse procurorului Dumitru Cristudor, de la structura locală a Parchetului Naţional Anticorupţie, suma de 200 de milioane de lei pentru a promova o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta era cercetat.[..] Ieşiţi din arest, cei doi povestesc istoria operaţiunii discutabile, în opinia lor, a PNA. Ei acuză tratamentele inumane la care a fost supus imediat după arestare şi invocă caracterul fals al acuzaţiilor care au stat la baza arestării.[..]"

Afaceri, se formeaza geografia capitalului ....
Monitorul de Bacau, 8 ianuarie
Cirdasii dubioase la Moinesti (I) - Luminita Patrateanu
" [..] primarul din Ardeoani, el insusi victima a cirdasiilor PSD, s-a decis sa rupa tacerea n el este hotarit sa lupte pina la capat pentru ca cei vinovati, multi in functii publice, sa suporte rigorile legii n episodul acesta este primul dintr-un intreg serial de dezvaluiri[..]"


Ziua de Cluj, 7 ianuarie
Nicoara aduce tepari la Cluj - Silviu Manastire
"[..]Marius Nicoara, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, s-a aruncat, voit sau nu, ca un diletant intr-o negociere, fara sa stie nimic despre viitorul partener de afaceri. Iulius Group, o societate din Iasi, vrea sa investeasca 30 de milioane de euro intr-un mall langa complexul Univers T din cartierul Gheorgheni. Nicoara nu stie, insa, ca societatea ieseana este ghidata din umbra de un fost ofiter de Securitate si ca si-a tepuit partenerii de afaceri, adica Universitatea Tehnica din Iasi.[..]"

File din dosarul privatizarii...
Replica – Constanta, 8 ianuarie
Poarta maritima a Romaniei, facuta varza in numele statului, de Moldoveanu
"Sarabanda externalizarilor facute in detrimentul Administratiei Portului Constanta de Gheorghe Moldoveanu, actualul director general al companiei nationale ce gestioneaza in numele statului poarta maritima a Romaniei continua[..]nu au facut decat sa cedeze „halci” masive din potentialul economic al Portului Constanta, catre societati romanesti fara experienta in domeniu si care nu au investit mai nimic in modernizarea portuara, folosindu-se mai mult doar de dotarile vechi preluate de la CN APMC[..]"


<<< Închidere >>>