Semnale - Luni, 3 ianuarie 2005

Si cu averea vinduta, si cu economia distrusa si cu nivelul de trai prabusit si cu datorii...

Deficitul comercial a depasit 6 miliarde de euro - D. Radulescu, Romania Libera
" Luna noiembrie 2004 s-a incheiat cu o valoare totala record a deficitului comercial de 6,27 miliarde euro, conform cifrelor comunicate ieri de Institutul National de Statistica. Numai in luna respectiva soldul balantei comerciale a fost deficitar cu aproape un miliard de euro, mai exact cu 956,4 milioane euro. Astfel, exporturile inregistrate in aceasta luna au atins cifra de 1,66 miliarde euro (cu 21,4% mai mari fata de noiembrie 2003), in timp ce importurile au fost de 2,62 miliarde euro (cu 32,4% mai mari fata de aceeasi luna a anului trecut).[..]"

Un nu hotarit luptei pentru eliberare a poporului Kurd, care ameninta terorist marea noastra prietena, eterna democratie turca ...

Romania are o problema cu terorismul kurd - Radu Tudor, Ziua
"Intr-un interviu acordat corespondentului din SUA al Radio Romania, profesorul american de origine romana Michael Radu, de la Institutul de Cercetari de Politica Externa din Philadelphia a facut cateva precizari interesante legate de amenintarile teroriste la adresa Romaniei.[]In ultimii opt ani, multe asasinate suspecte in randul comunitatii turce au sugerat existenta unor tensiuni acute si faptul ca PKK are posibilitatea de a submina siguranta nationala. Un numar mare de membri ai PKK au fost expulzati din Romania in ultimii ani"

Strins uniti in jurul partidelor nascocite, plasate pe nascocita axa dreapta-stinga, sa cintam nascocita Romanie post-comunista...

In 2005, am putea avea un partid popular parlamentar - Sorin Rosca Stanescu, Ziua
" [..] In mod necesar, va trebui sa se nasca, si asta chiar la inceputul noului ciclu electoral, deci incepand din 2005, un partid de dreapta. Care nu poate fi decat un partid popular. Teoretic, acesta s-ar putea construi in jurul PNTCD. Practic, dupa cum s-a vazut, acest lucru este imposibil. Si, atunci, nu mai exista decat o alta cale. Despre care multi politicieni au inceput deja sa discute.O initiativa populara ar putea porni din interiorul oricarui partid. Cum ar fi PNL. Sau UDMR. Sau chiar PSD, unde, in acest moment, exista suficient de multe personalitati de dreapta. Nici nu conteaza cine si cum va declansa procesul.[..]"

Primele semne de trezire din betia alegerilor: Gazeta de Sud

Balada pupatorilor in cur - Florin CIOCAN, 30 decembrie 2004
" De cind mos Basescu a pus cizma pe grumajii dolofani ai dusmanilor si s-a instalat confortabil la Cotroceni, a inceput in România o adevarata cursa de spalari ale personalitatii. Ce-ai fost conteaza mai putin, ce esti importa intr-o mai mica sau mai mare masura, important cu adevarat este ce vei fi. Daca muica ta te-a nascut descurcaret, nu-ti va fi greu sa-i bagi in ma-sa pe cei de dinainte si sa rinjesti curveste catre cei care vin. Nu-i nici o nenorocire daca pina acum doua saptamini te jurai pe orice biblie ca social-democratia este calea si adevarul suprem. Poti spune acelasi lucru despre liberalism si nu vei simti decit o ascutita durere in cot, ca nu-i putin sa delimitezi curente politice la fel cum maninci, pe masa din bucatarie, fasole cu cirnati.[..]"


<<< Închidere >>>