Semnale - Luni, 17 ianuarie 2005

S-ar parea ca nu mai exista un loc curat de unde sa se recruteze SRI-isti. Oare chiar TOTI dintre odrasle de securisti?! Iar anti-americanismul poate fi vindecat. Calatorii in SUA, tratament cu hamburgeri, terapie cu CNN, doze duble cu discursuri ale lui Bush – Stefan Bocioaca
Cotidianul, 17 ianuarie
Interesul national-securist - Mircea Mihaies
"[..]Reactia studentilor de la INI, încurajati de unii dintre profesori, a fost de un virulent nationalism, anti-occidentalism si, mai ales, anti-americanism; unii au facut elogiul fostei Securitati, care, cica, ar fi fost «patriotica»“, a lucrat «pentru interesul national», a facut si «lucruri bune»“. (Asta à propos de axa Bucuresti-Londra-Washington!) Mai departe: „Îmi dau seama ca o buna parte dintre studentii acestei institutii sînt odrasle ale unor oameni care au lucrat în fosta Securitate, militie, armata etc., ca le este greu sa accepte altceva decît au învatat în familie sau la INI (...) Cum este posibil ca unii dintre acesti tineri sa se manifeste într-un mod primitiv anti-occidental si anti-american, în linie directa cu ideologia fostei Securitati? (...) Dupa tot ce am vazut si am auzit la INI cu acel prilej, am serioase îndoieli cu privire la calitatea educatiei democratice de acolo“. Asadar, domnule presedinte: a se slabi cu absolventii de la INI! Decît niste tineri fanatizati din fasa, crescuti cu ura de tip „România Mare“ împotriva valorilor Occidentului, mai bine cu vechile gioarse conformiste si cu plescarii gata sa execute ordinele. [..]"

La 15 ani dupa decembrie 1989, stafiile nejudecate bintuie prin Romania
Jurnalul Romanesc, 17 ianuarie
Seful Politiei romane a ars mortii Timisoarei
"[..]Seful Inspectoratului General al Politiei Romane, chestorul principal Dumitru Sorescu, a facut parte, in decembrie 1989, din echipa care a preluat transportul celor 40 de cadavre ale victimelor represiunii ceausiste din Timisoara si le-a dus la crematoriu, pentru a se sterge urmele. Un astfel de ofiter nu are ce cauta in fruntea Politiei Romane. Ii solicitam demisia de onoare! [..]"

Un alt caz. Nu e niciodata prea tirziu sa se faca lumina! - Stefan Bocioaca
Evenimentul Zilei, 17 ianuarie 2005
Generalul "Pumn-in-gura" consilierul lui Basescu - Degeratu, generalul caruia nu-i plac dezvaluirile despre revolutie - Stefan Ciocan
Organizatiile de revolutionari din Cluj contesta numirea generalului Constantin Degeratu. Constantin Degeratu, numit vineri consilier al presedintelui Traian Basescu in cadrul Departamentului de Securitate Nationala, este unul dintre personajele controversate ale revolutiei romane. El este acuzat de revolutionarii din Cluj de implicare directa in reprimarea manifestatiilor din decembrie 1989. Degeratu, acum general in rezerva, a fost cercetat de Parchetul Militar Cluj pentru instigare la omor deosebit de grav, dar a fost scos de sub urmarire penala.[..]"

Sa speram ca blocarea, diluarea nu vor interveni iarasi- Stefan Bocioaca
Romania Libera, 17 ianuarie
Legea lustratiei - nevoia de asanare morala a societatii romanesti
Demersurile pentru adoptarea unei legi a lustratiei au intampinat in permanenta obstacole in perioada 1989-2004. Spunem doar ca la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a fost depus la data de 27 mai 1999 proiectul de lege privind limitarea temporara a accesului la demnitati si functii publice pentru persoanele care au facut parte din structurile de putere ale regimului comunist, botezata Legea George Serban, dupa numele initiatorului.

Oare cit se mai poate fura in si din Romania? - Stefan Bocioaca
Romania Libera, 17 ianuarie
A inceput urmarirea penala a lui John Perez
"Dupa mai bine de un an de atentionari, relatari si anchete referitoare la jaful organizat de la ARO Campulung, autoritatile romane, respectiv Parchetul General si PNA, au declansat inceperea urmaririi penale a actionarului majoritar al ARO, John Perez, a fostului director general al uzinei, Iustin Preoteasa, si a fostului director al Fabricii de Scule si Matrite, Ioan Voinescu. Intr-un raport al Garzii Financiare se arata ca datoriile ARO SA depasesc 1.600 miliarde de lei, iar ale Fabricii de Scule si Matrite 300 miliarde de lei."

Se pregatesc caravanele « politice » pentru intrare in Europa. Locuri limitate. Nu uitati caftanele, temenelele si ciubucele… « Marea Poarta » e la est sau la vest, n-are importanta. Bine ca exista! Cetatenii turmentati sa se abtina. - Stefan Bocioaca
Ziua, 17 ianuarie
Tentatia populara si oportunismul politic - Dan PAVEL
"O stafie bantuie plaiurile mioritice: partidul popular. Reprezentantii partidelor de pe aproape tot spectrul (parlamentar si extraparlamentar) spera sa-si convinga interlocutorii occidentali ca proiectul lor va reprezenta corespondentul Partidului Popular European: penelistii cu pedistii, taranistii cu ureristii si actionistii, ba chiar peremistii. Nici nu am mai pus la socoteala disidentele din partidele de mai sus si nici macar UDMR-ul, membru PPE (ca si PNTCD). Exista deja doua partide din Romania care au intrat in megapartidul cel mai influent din Europa. Insa miza proiectului este de a face un fel de megapartid popular si la noi, pentru ca in viitorul Parlament European sa fim parte din familia cea mai importanta, sa intarim pozitia respectivului partid." "PSD sau coalitia din jurul Conventiei Democratice, nu mai conteaza din ce familie politica europeana fac parte respectivii politicienii. Pentru ca a conduce bine, eficient si in interes public este o stiinta si o arta pe care o ai sau nu, indiferent de familia politica din care faci parte."


<<< Închidere >>>