La Brasov, trei asociatii de revolutionari, intre care si... una a PSD, Vasile Selaru, Romania Libera, 23 Decembrie 2004

"La Brasov, a fost ziua in care au fost comemorati martirii Revolutiei, depunandu-se coroane de flori la mormantul acestora situat in centrul orasului. Revolutionarii brasoveni, al caror numar este greu de stabilit, sunt impartiti in trei asociatii: Asociatia Brasov - Decembrie '89, Alianta Nationala a Revolutionarilor din Decembrie '89 - PSD, Asociatia luptatorilor din Romania remarcati prin fapte deosebite - Decembrie '89.

Cele trei asociatii sunt conduse de Dorin Lazar Maior - fost deputat PSD, ajuns in Parlament in legislatura 2000-2004 pe listele PRM, Stefan Sereny care il acuza pe Maior de "dictatura democratiei" si Ion Panaite, cel care conduce Alianta PSD, a "revolutionarilor".
In timp ce Dorin Lazar Maior s-a desprins din PSD excluzandu-l pe Ion Iliescu din asociatie, Stefan Sereny sustine ca sunt membri ai asociatiei conduse de Maior care aveau doi ani in timpul Revolutiei, dar si secretari PCR...

Cele trei asociatii de la Brasov nu fac decat sa compromita ideea de revolutie si libertate la care au aspirat participantii din decembrie '89. La Brasov au fost ucise aproape 100 de persoane. Cazul tanarului Nicolae Vlase, ucis in sediul Militiei Brasov conform unei declaratii aflate la dosar, a trenat pana astazi, ucigasul tanarului fiind in libertate. Mai mult, este cunoscut ca toate faptele din decembrie '89 au fost prescrise, iar dosarele inchise.


27 Decembrie 2004

<<< Închidere >>>