%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="65001"%>
Dumitru Solomon are 36 de ani, dar arată de 50. Pensionar de invaliditate gradul II, Dumitru trăieşte împreună cu soţia şi fiica suferindă de retard psihic formă uşoară într-o garsioneră de pe strada Zidului nr.2. Venitul lunar al familiei este de 1,5 milioane lei, reprezentând pensia lui Dumitru. Cu datorii de speste 4,5 milioane la SC URBANA, familia Solomon este în pericol de a fi dată afară din locuinţă. În culmea disperării, Dumitru a hotărât să intre în greva foamei începând cu data de 21 decembrie, dată la care se împlinesc 14 ani de la revoluţia din 1989. „Nu vreau decît un trai decent, în ţara pentru care am luptat”, spune revoluţionarul Dumitru Solomon.
La sfârşitul anului 2002, factura de energie electrică a familiei Solomon a fost încărcată cu 551 KW. Restanţele cumulate cu această factură au dus la întreruperea furnizării energiei electrice pentru familia Solomon. Deşi, ulterior s-a dovedit că vinovat de supraîncărcarea facturii a fost vecinul care a furat energie electrică printr-un fir improvizat, Dumitru Solomon a achitat restanţele. Pentru recuperarea banilor singura soluţie ar fi fost să–l dea în judecată pe vecin. Dar cum un proces costă bani, Dumitru nu a reuşit să înceapă demersurile în acest sens.
După cum ne-a povestit revoluţionarul, furtul de curent a destabilizat puternic bugetul familiei şi aşa redus. Restanţele la gaz, la telefon şi la chirie s-au adunat, încet dar sigur. În condiţiile în care doar pe medicamentele lui Dumitru, fără de care nu poate trăi, se cheltuie lunar aproape 900 000 lei, starea financiară a familiei s-a agravat treptat. Dacă în timpul verii, soţia mai prinndea de lucru la negru, odată cu venirea iernii această sursa de venit şi aşa mică a dispărut. În ciuda acestor probleme, soţii Solomon şi-au concentrat toată atenţia supra fetiţei de şapte ani Adriana.
În iarna anului trecut, salvatorul familiei Solomon a fost prefectul Mircea Silvestru Lup, care a achitat, din buzunarul propriu, taxele la gaz, ce însumau aproape 2 milioane lei. Dumitru a scris petiţii peste petiţii la Primărie, Prefectură şi chiar la Guvernul şi Preşedinţia României, în care a prezentat situaţia materială şi financiară precară a famileii sale. Un răspuns favorabil a venit abia în luna octombrie 2003, când a primit o notă din partea Direcţiei pentru Dialog, Familie şi Solidaritate socială Sibiu, prin care se arăta că în urma anchetei sociale efectuate s-a hotărât, acordarea, în baza Legii 355/2001 a unui ajutor financiar de 10 milioane lei din Fondul Naţional de Solidaritate. „De atunci, până astăzi, dosarul de anchetă socială nu a ajuns la Bucureşti, iar eu sunt în pericol de a fi dat afară din casă”, ne-a spus cu ochii înlăcrimaţi, Dumitru.
„Doresc să fiu sprijinit în acordarea drepturilor mele legale, ce mi se cuvin conform legii 42/1990, pentru cumpărarea locuinţei şi atribuirea unor suprafeţe de pământ. Nu vreau decât un trai decent în ţara pentru care am luptat”, ne-a spus Solomon, motivându-şi, astfel, intenţia de a intra în grevă. După tentativa de suicid din 2002, acum, Dumitru ameninţă că dacă problemele sale nu se vor rezolva nici prin greva foamei, va apela la începutul anului 2004 va solicita la începutul anului 2004 azil politic în orice ţară. În culmea disperării, acesta ne-a mărturisit: „Actele se plimbă de colo, colo fără rezolvare. Toată lumea te amână şi te duce cu zăhărelul. Pur şi simplu nu mai pot!”.