%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="65001"%>
Preşedintele Asociaţiei Revoluţionarilor teleormăneni nu scoate din calcul o eventuală ieşire în stradă a membrilor Asociaţiei în ziua de 22 decembrie, cât şi posibila declanşare a grevei foamei în semn de protest pentru modul cum Statul înţelege să-i sprijine pe aceştia.
Înfiinţată în 25 iulie 1991, înainte ca legiutorul să se dezmeticească prea bine din controversata revoluţie, Asociaţia „22 Decembrie” Teleorman a apărut la iniţiativa unui grup de numai 9 participanţi la Revoluţia Română şi a fost recunoscută juridica la Judecătoria Alexandria prin Hotărârea nr. 46 din 4 noiembrie 1991.
Dacă iniţial Asociaţia avea 21 de membri, pe parcurs, numărul acestora a crescut la 404, pentru ca în februarie 1998 să rămână numai 78.
Fluctuaţiile nu au fost doar la numărul de membri. Preşedinţi ai Asociaţiei s-au schimbat după cum şi vremurile o cereau. Aşa se face că în perioada 1991-1993 profesorul Ion Moraru (în prezent decedat), a fost preşedintele acesteia, iar între anii 1993-1997 această funcţie a fost ocupată de comisarul Gărzii Financiare, Tudor Istrate, convins, mai mult sau mai puţin, să demisioneze şi din funcţia de membru, locul fiind ocupat de către Alexandru Vătafu.
De profesie tehnician, astăzi om de afaceri, Alexandru Vătafu este convins că revoluţionarii şi-au atins unele idealuri, iar în continuare se arată destul de optimişti, chiar dacă „facilităţile” de Eroi ai Revoluţiei le-au pierdut pe drumurile guvernărilor de până acum.
Întrebat de situaţia revoluţionarilor care au fost disponibilizaţi, rămaşi fără posibilitatea de a se întreţine, preşedintele Asociaţiei nu scoate din calcul o eventuală ieşire în stradă a acestor disperaţi ai sorţii în ziua de 22 decembrie, cât şi posibila declanşare a grevei foamei în semn de protest pentru modul cum Statul înţelege să-i sprijine.
Cum peste multe dosare s-a cam aşternut praful, aşa şi peste modul cum actualul comisar Tudor Istrate a fost „convins” să renunţe la calitatea de membru al Asociaţiei, s-a aşternut tăcerea.
Ezitând, din precauţie, să facă prea multe comentarii, actualul preşedinte al revoluţionarilor teleormăneni, Alexandru Vătafu, s-a rezumat la afirmaţia: „Comisarul Istrate şi-a dat demisia, fiind exclus atât din funcţia de preşedinte, cât şi din cea de membru.” În continuare, liderul revoluţionarilor lasă loc interpretărilor, întrebat fiind dacă a fost constrâns Tudor Istrate să demisioneze, prin afirmaţia: „Nu pot să răspund!”
Este de înţeles, atâta vreme cât revoluţionarul nu mai beneficiază de facilităţile fiscale, ci doar de dreptul de a vorbi.