Semnale - Joi, 30 decembrie 2004

OCROTITORUL CRIMINALILOR - "Banateanul", 20 Decembrie, 2004

"Un timişorean arestat în timpul revoluţiei se zbate, de 15 ani, să scoată la lumină ceea ce autorităţile doresc să ascundă. Din concluziile sale reiese că fostul preşedinte Ion Iliescu este protectorul criminalilor revoluţiei, pe care i-a graţiat fără excepţie[..]"

Revoluţionarii orădeni: între sânge şi impostură - "Gazeta de Oradea"

Preşedintele Iliescu a promulgat Legea nr. 654/20 iulie a.c., intitulată “Legea Recunoştinţei faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989”. La scurt timp au apărut şi controversele.[..]"

Jurnalul National

"Sah-mat", filmul despre Revolutie, Marina Constantinoiu
"Un film documentar, purtand semnatura realizatoarei austriece Susanne Brandstätter si prezentat de postul de televiziune franco-german Arte in februarie anul trecut, a pus pe jar Romania. Ideea filmului: Revolutia romana a fost opera CIA, in colaborare cu mai multe servicii de informatii europene, nu de oamenii iesiti in strada cu piepturile goale.[..]"

Singurul Ceausescu care s-a sinucis, Cristian Grosu
"Pentru prima oara de la Revolutie, Mihaela Moraru, fiica lui Marin Ceausescu, ne-a vorbit despre sinuciderea tatalui ei, petrecuta in decembrie 1989, in cladirea Agentiei Economice din Viena. Si despre cum au trait Revolutia membrii familiei Ceausescu, ce credeau ei ca se intampla de fapt si despre problemele din prima familie a tarii.[..]"

Cum a disparut dosarul sotilor Ceausescu?, Andreea Tudorica
"Chiar daca dosarul privind condamnarea si executarea cuplului Elena si Nicolae Ceausescu a fost reconstituit in luna martie a acestui an de presedintele Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti, intrebarea "Cine a furat originalul din arhive?" a ramas tot fara raspuns. Jurnalul National solicita procurorului general al Romaniei, Ilie Botos, sa ordone o ancheta privind disparitia dosarului sotilor Ceausescu.[..]"

Cioclii lui Ceausescu, Gabriel Burlacu
"[..]Valul revolutionar l-a dus pe Mihai Montanu, in decembrie 1989, la Ministerul Apararii Nationale, ca reprezentant al Frontului Salvarii Nationale. A fost primul civil care a avut misiunea de a controla Armata. In interviul pe care ni l-a acordat povesteste cine a hotarat soarta Ceausestilor.[..]"

ND Timisoara cinsteste memoria victimelor represiunii din 1989, "Noua Dreapta"

"La 15 ani de la revolta anticomunista a timisorenilor, filiala ND Timisoara a distribuit peste 1000 de fluturasi comemorativi cu urmatorul mesaj: In Decembrie 1989 a inceput la Timisoara revolta anticomunista. Curajul Timisorenilor de a se opune cu piepturile goale tancurilor unui regim opresiv si inuman a facut inconjurul lumii. Multi tineri si-au dat viata pentru libertate. Mormintele lor ne intreaba astazi: “Pentru ce am murit?”[..]"


<<< Închidere >>>