Prima pagină
  Arhiva de documente
    Colecţia Ioan Rosca
      Istoria unei contestaţii
        1993 - 1994


Contact
contributii@procesulcomunismului.com
propuneri pentru îmbogăţirea spaţiului, neafişate
mesaje@procesulcomunismului.com
saluturi ce pot fi afişate în cartea de oaspeţi
  

1993 - 1994


Revolutie si Contrarevolutie, publicat pe grupul de news soc.culture.romanian la 12 martie 1994
"Intimplarea face ca exact in clipa in care aceste revelatii isi croiau drum in publicistica si retorica analistilor, ea, Revolutia, agoniza pe strazile Bucurestiului, tipind disperata dupa participare, dupa implicare, dupa ajutor. Daca n-as fi simtit pe propria-mi piele usturatura acestei coincidente, n-as fi azi atit de caustic. Cind majoritatea a revenit la "luciditate" cu corolarul de prudenta "inteleapta", cei ce o luasem prea in fata ne-am pomenit singuri in fata bulanelor de cauciuc. A mai luat citeva luni pina ce am fost definitiv dezamorsati, sub stigmatul de "extremisti" cu acordul tacit al colegilor din opozitie. Venise timpul reformei.[..]"
Patriotismul securitatii, publicat pe s.r.c. la 19 martie 1994
"[..]versiunile privind "Securitatea nationalista" si "securitatea antinationala", "tehnicienii" si "neispravitii" sau "Cea dinaintea lui 1965","cea dinaintea lui 1989" si "cea de azi"(SRI plus organizatiile subterane) au avut roluri importante in stavilirea (prin bomba cu confuzie) a tentintelor antisecuriste amorsate de revolutie.[..]"
Anexa : Diversiuni privind vinovatia si lasitatea generala
"Cred ca acest proces de "culpabilizare generala" pe care il sugerati, este nedrept, eronat si contraproductiv. El convine perfect celor ce incearca sa distribuie vinovatiile ... cit mai democratic. A conceda adevaratilor responsabili acest partaj de culpabilitate inseamna a le justifica principial autoamnistierea. Inseamna deasemenea a le incorona eforturile de compromitere in lant, a valida "procedeul Pitesti" aplicat cetatenilor Romaniei timp de 50 de ani."
Tradarea Basarabiei, publicat pe s.c.r. la 25 martie 1994
"[..]Cred ca este bine cunoscut contextul care a facut posibila eliberarea Basarabiei. (dezorganizarea produsa de revolutia bolsevica). Voi incerca sa scot in evidenta continuarea luptei pentru Basarabia si consecintele ei politice. Consider esential sa incercam sa intelegem cum de s-a putut ca, atunci cind ocazia oferita de "restructurarea" imperiului rus s-a repetat ( 1989-...?) romanii nu au mai putut profita pentru a-si reintregi teritoriul... Si sa cautam responsabilitatile pentru aceasta situatie.Doresc ca aceste rinduri sa fie considerate o pledoarie pentru acuzatia de inalta tradare adusa liderilor romani comunisti de toate generatiile, inclusiv aceea ce se mentine azi la putere in Romania.[..]"
Epopea tragica a taranului roman, publicat pe s.c.r. la 1 iunie 1994
"[..]Iata de ce consider agresiunea Tovarasilor asupra taranilor ca pe o miselie aparte intre miselii. Iar astazi, cind aceeasi calai ai satului romanesc, incearca sa dea o ultima lovitura victimelor lor, la adapostul unei societati cazute in prostatie, ma sugruma mila, neputinta si revolta.[..] Iar Taranul, ranit, nedraptatit, haituit, insingurat, amagit, dezorientat, obosit, inrait, se ineaca in milul neputintei noastre."
Profesionismul ca alibi pentru colaborationism sau amoralitate, publicat pe s.c.r. la 17 iunie 1994
"[..]A folosi valoarea profesionala individuala ca circumstanta atenuanta pentru agresiunea comunista sau ca justificare a neimplicarii in lupta de eliberare de sub tutela ei, reprezinta nu numai un sofism ieftin dar si o forma transfigurata de egoism si lasitate.[..]"
Ce este fenomenul Pitesti ?, publicat pe s.c.r. in vara anului 1994
"[..]Intelegind potentialul acestui procedeu, comunistii, (dupa modelul deja testat de Stalin) l-au aplicat pentru anihilarea capacitatii de rezistenta a poporului roman. Desigur formele au fost mai putin brutale ca la Pitesti, mai subtile, rafinamentul a inlocuit forta bruta, atunci cind a fost posibil. In general e vorba de inlocuirea reprimarii cu amenintarea, (perspectiva ei), a durerii cu frica de durere."
De ce nu e Ion Iliescu presedintele meu, publicat pe s.c.r. in iunie 1994
"Un fost prim secretar al PCR, nu poate fi Presedintele meu, indiferent de aparentele si manevrele prin care ajunge sa reclame aceasta calitate. A nu denunta nulitatea candidaturii sale la alegeri inseamna pentru mine a aduce o ofensa fratricida celor pe care comunismul i-a dezonorat, ranit, schinjuit si ucis !"
Tacerea ingroapa oameni si adevaruri; eu nu vreau sa tac, publicat pe s.c.r. in iunie 1994
"[..]Puteti face variatiuni in jurul acestui experiment. Concluzia se va impune : GENOCIDUL COMUNIST NU E UN SUBIECT LA MODA ! Analiza holocaustului este considerata pertinenta si utila dupa 50 de ani. Poporului evreu nu i se contesta dreptul de a-si tipa durerea, de a alerta lumea privind mecanismele genocidului si de pedepsi vinovatii. Popoarelor din Europa de Est, li se impune cu mai mult sau mai putina diplomatie, "stergerea urmelor", si pacea stabilizatoare dintre victime si calai ! [..]"
Explicatii privind incercarea de revolutie, publicat pe s.c.r. in iulie 1994
"Cred ca mecanismul acestei erori e destul de subtil si de raspindit in rindul celor care au privit ( observat, simpatizat) dar nu au participat la "revolta din '90". Imi pare rau de neadevar, de cei ce s-au irosit atunci si de neintelegerea ce ne desparte. Iata de ce va voi explica ce inseamna pentru mine "Jos comunismul !" si "Jos Iliescu !"[..]".
Au de ce jubila Securicomunistii de la Bucuresti, publicat pe s.c.r. in august 1994
"Ideea ca Romania e victima unei cutremuratoare cangrene, ca e in plina desfasurare o monumentala operatie criminala organizata la nivel de stat, nu razbate din s.c.r ... Si astfel, conform principiului rasturnat : "Nu este foc, fara fum...", musafirul grupului nostru va conchide din lipsa referirilor la Abuz ( a fumului...), lipsa insasi a Abuzului (a focului...)."
30 de dovezi pentru procesul comunismului, publicat pe s.c.r. in luna decembrie 1994      accesare fond complet - www.procesulcomunismului.com
Introducere la colectia de documente din arhiva CC-PCR expusa pe grupul soc.culture romanian in luna decembrie 1994