Prima pagină
  Semnale
    Institutul National pentru Studiul Totalitarismului


Contact
contributii@procesulcomunismului.com
propuneri pentru îmbogăţirea spaţiului, neafişate
mesaje@procesulcomunismului.com
saluturi ce pot fi afişate în cartea de oaspeţi
  

Institutul National pentru Studiul Totalitarismului - http://www.totalitarism.ro

"Propunându-si o investigatie fatetata a fenomenului totalitar din România, o sfredelire a timpului de ieri, în noua societate traumatizata dupa îndelungatul experiment comunist, dar tinând sub atentia cercetarii si precedentele forme - carlista, legionara si antonesciana - Institutul National pentru Studiul Totalitarismului a devenit o placa turnanta a informarii si documentarii istorice, în pofida unui regim restrictionist al Arhivelor Nationale, dar si al altor institutii de stat conservatoare fata de noul val al istoriografiei.

Rezultatele cercetarii noastre s-au concretizat, de-a lungul anilor, în zeci de volume. Ele reflecta nu numai travaliul istoric al unui colectiv cu experienta, ci si efervescenta unei echipe tinere de cercetatori, bântuita de obsesia unui trecut ce merita a fi obiectivat sine ira et studio.

Institutul National pentru Studiul Totalitarismului ramâne în stare de veghe fata de un prezent labil, ce se arata a fi înca pastrator al viruslui totalitar, si poate nu se exagereaza în afirmatia ca nu exista teren mai propice dezvoltarii lui ca democratia în deriva.

De asemenea, INST editează revista trimestriala "Arhivele Totalitarismului".< Pagina precedentă