Prima pagină
  Semnale
    Elisabeta Rizea

Site Web

Contact
contributii@procesulcomunismului.com
propuneri pentru îmbogăţirea spaţiului, neafişate
mesaje@procesulcomunismului.com
saluturi ce pot fi afişate în cartea de oaspeţi
  

13 Elisabeta Rizea (http://www.elisabetarizea.ro/)

" Simbol al rezistentei impotriva comunismului
Despre Elisabeta Rizea cu siguranta n-au auzit prea multi. Cateva stiri, in urma cu ani, cu vizita in satul Nucsoara a presedintelui Emil Constantinescu si a Regelui Mihai I, o invitatie in fosta emisiune a lui Florin Calinescu de la PRO TV, o marturie dupa miezul noptii in documentarul Lei Hossu-Longin, Memorialul Durerii, o pomenire scolastica intr-unul dintre manualele alternative, cateva carti ale urmasilor celor asasinati in munti. Cei mai multi nici nu stiu ca a murit in 2003.
Alaturi de familia Arnautoilor, a parintelui Ion Dragoi si de majoritatea satenilor, Elisabeta Rizea a fost simbolul rezistentei taranului roman in fata Evului Mediu comunist. Cati mai stiu astazi ca pentru a invinge acest satuc de munte, Nucsoara, trupelor de Securitate si Militie le-au trebuit zece ani si mobilizarea celui mai mare numar de securisti pe cap de locuitor din intreaga istorie a represiunii comuniste...?"

 

"Tuturor celor care doresc sa promoveze campania pentru constructia monumentului Elisabetei Rizea prin afisarea unui banner pe propriul website. Acesta poate fi descarcat in format 468x60px, 120x400px, 728x90px sau 88x31px. Vor fi mentionati pe aceasta pagina toti aceia care vor afisa unul dintre aceste bannere pe propria pagina de internet singura conditie fiind ca aceasta pagina sa fie una decenta din punct de vedere al design-ului si a informatiilor oferite; pentru verificare va rugam sa trimiteti un mail la webmaster@elisabetarizea.ro care sa contina numele dvs. (sau al firmei dvs.) si URL-ul paginii in care este afisat bannerul."< Pagina precedentă