Prima pagină
  Semnale
    Colectia Biblioteca Teologica Digitala – sectia marturii


Contact
contributii@procesulcomunismului.com
propuneri pentru îmbogăţirea spaţiului, neafişate
mesaje@procesulcomunismului.com
saluturi ce pot fi afişate în cartea de oaspeţi
  

Colectia Biblioteca Teologica Digitala – sectia marturii

Bucuriile suferintei. Evocari din trecut, vol. 1 - Preot Dimitrie Bejan
"O carte ce contine dialoguri cu parintele Bejan. Dimitrie Bejan a uimit pe toti cu viata, credinta, rabdarea, smerenia si taria sa de suflet, cu care a infruntat cumplitele suferinte timp de 50 de ani, ca preot misionar, prizonier de razboi, detentia sa in lagarele rusesti si in inchisorile din România, cum si cei 20 de ani de domiciliu fortat.
Cartea a fost tiparita la Editura Cartea Moldovei, Chisinau, 1995."

Bucuriile suferintei. Evocari din trecut, vol. 2 - Preot Dimitrie Bejan
"[..] In partea a doua a carti sunt redate mai multe scrisori catre fiii duhovnicesti
Cartea a fost tiparita la Editura Cartea Moldovei, Chisinau, 1996."

Oranki. Amintiri din captivitate - Preot Dimitrie Bejan
"Experienta tragica de viata a autorului, unica in felul ei, a fost asternuta pe hârtie in trei volume manuscris: Oranki. Amintiri din captivitate, in care sunt relatate suferintele traite in lagarele din U.R.S.S., Vifornita cea mare, care este o marturie document despre perioada 1949-1956 si care a insemnat pentru parintele Bejan calvarul din temnitele românesti; in sfârsit, Satul blestemat, aminteste despre anii deportarii in Baragan.
Cartea a fost tiparita la Editura Tehnica, Bucuresti, 1998 "

Marturii din mlastina disperarii - Dumitru Bordeianu
"Aceasta carte nu este o carte de literatura legionara; desigur ca este scrisa de un legionar, care traieste legionarismul. Nu este o carte de doctrina legionara, ci de traire a doctrinei. Cartea explica un fenomen care apartine Miscarii Legionare. Cartea relateaza despre drama crestinilor in inchisorile comuniste din România.
Cartea a fost editata la editura Scara, Bucuresti."

Amintiri din intuneric - Preot Nicolae Grebenea
"O carte in doua volume care numara peste 700 de pagini. Este o carte jurnal scrisa de un supravietuitor al temnitelor comuniste, unde si-a petrect 13 ani din viata. O carte care merita citita!
Cartea a fost editata la editura Scara, Bucuresti, 1997."

Ard malurile Nistrului - Constantin Virgil Gheorghiu
"Reportaj de razboi din teritoriile dezrobite. Insemnarile descriu crimele si teroarea, jaful, devastarile si distrugerile facute de evrei la retragerea peste Nistru. Insemnarile descriu fapte cutremuratoare si de neinchipuit, savârsite de bolsevici. O carte care merita citita!
Cartea a fost editata la editura GEEA, Bucuresti, 1993".

Muntele marturisitor. Anii rezistentei/anii suferintei - Constantin Hrehor
"O carte ce cuprinde marturii despre rezistenta anicomunista din muntii Bucovinei, realizata in urma unui dialog cu Gavril Vatamaniuc "haiducul". Cartea dezvaluie crezul crestin si anticomunist a rezistentei din munti. A fost o rezistenta inpotriva necredintei si inrobirii comuniste. O carte care merita citita!
Cartea a fost editata la editura Timpul, Iasi, 2002. "

Tamâie si exil - dialoguri despre pribegia fratilor - Gherasim Putneanul si Constantin Hrehor
"O carte ce cuprinde dialoguri cu P.S. Gherasim Putneanul si marturisire al calugarilor si maicilor despre alungarea calugarilor din manastiri in baza Decretului 410/1959. O carte care ne descopera o fata mai putin cunoscuta a istoriei Bisericii Ortodoxe Române. Partea a doua contine o serie de poezii deosebit de miscatoare, compuse de calugari si maici. O carte care merita citita!
Cartea a fost editata la editura Geea, Botosani, 2003."< Pagina precedentă