14 noi 2006
Buna ziua!
Ma numesc Rodica Voinescu (fosta Barbulescu), locuiesc in Bucuresti, [] M-am nascut in 06.06.1958 in loc. Dejoi, jud. Valcea, ca fiica a Elenei si a lui Virgil Barbulescu.In prezent lucrez ca redactor la Biblioteca Nationala a Romaniei.
Ma adresez Dvs. cu urmatoarea rugaminte:As vrea sa ma indrumati catre institutia care mi-ar putea prezenta dovezi cu privire la moartea bunicului meu, Barbulescu Dumitru, care s-a petrecut in conditii neclare,in anul 1949.In varsta de 39 de ani (era nascut in 1910), casatorit si avand trei copii minori, a fost impuscat in cap de catre un militian din comuna Fartatesti, pe nume Raileanu,in noiembrie 1949, la 15 km de domiciliul sau. Calatorea spre Craiova, intr-un autoturism de tip Wartburg detinut impreuna cu un verisor al sau, alaturi de care se si afla in acel moment.
Bunica mea, Barbulescu Ana, nu a primit prea multe explicatii, nici nu le-a mai cerut de teama ca nu va fi lasata sa-si creasca macar copiii ramasi fara tata. Fusesera catalogati drept chiaburi (bunicul meu provenea dintr-o familie de boieri ai locurilor, Barbu) si li s-au confiscat atat pamantul (paduri, livezi, teren agricol), uneltele agricole, cat si animalele cu ajutorul carora isi duceau existenta (cai, vaci, poric, oi, pasari etc).
As dori sa aflu informatii legate de acest asasinat al Militiei despre care suntsigura ca exista undeva documente.Singurele acte pe care il detin eu, in prezent, sunt: un duplicat dupa Certificatul de deces al bunicului meu, Certificat de deces al tatalui meu si Certificatul meu denastere.
In speranta primirii unui raspuns lamuritor, va transmiti multumirile mele.
Rodica Voinescu

29 noi 2006
Buna ziua din nou!
Va multumesc mult pentru sfaturile si posibilitatile pe care mi le-ati oferit.Am intocmit, deci, o plangere penala, dupa modelul oferit de Dvs. pe care sper sa mi-o introduceti pe site. Va multumesc din suflet pentru ajutor si daca se poate ca si eu sa va ajut cu ceva, nu ezitati sa ma solicitati!
Va doresc tot binele din lume!
Rodica Voinescu
P.S. Si bineinteles ca sunt de acord ca semnatura mea sa apara pe plangerea colectiva!. Multumesc inca o data,
Rodica Voinescu

<<< Închidere >>>