10 mai 2007
Domnilor/Doamnelor

Si tata a fost condamnat politic, a fost amnistiat de Ceausescu in 1966 ( 65?) de la Aiud, de unde s-a intors acasa. Fusese condamnat de Tribunalul Militar Constanta si trimis la Canal in 1957 sau 1958. Fusese arestat pt o perioada si pe la mijlocul anilor 1950. Tot ce stiu este ca a fost eliberat pt scurt timp si ridicat iar cativa ani mai tarziu, eram prea mica sa-mi amintesc toate detaliile, imi amintesc doar eliberarea si un vorbitor la Aiud in 1964 parca, cand aveam 11 ani.
Exista o lista oare a condamnatilor politici publicata pe internet, ca sa vad din pura curiozitate macar daca este mentionat undeva? Nu este oare posibil nici acum ca listele sa fie afisate pe internet, macar cu numele celor condamnati politic extrase din arhive, chiar si fara detalii in ce priveste motivele?
Tata a murit acum cativa ani in Germania, deci multe detalii mi-au ramas necunoscute. Mama are 80 de ani si a uitat fel de fel de date si detalii.Rude in viata din generatia respectiva nu mai exista.
V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati putea da un astfel de http:// cu simple liste de nume de detinuti politici, pentru "in memoriam" nici nu e nevoie de mult mai mult.
Romania oare va construi vre-un monument undeva, simplu, ca al celor cazuti in Vietnam al americanilor, care sa cuprinda cele 2 milioane de nume? Un zid de beton in jurul unei puscarii -muzeu ar fi suficient daca pe el ar fi scrijelate aceste nume, nu cred ca ar ridica cineva pretentii la marmura...

Numai bine,
Diana Strenc

<<< Închidere >>>