3 dec 2006
Buna ziua,

am ramas uimit sa gasesc pe Internet un site dedicat procesului comunismului. Nu pot decat sa-mi declar satisfactia si admiratia pentru ceea ce faceti. Desi sunt prea tanar, 31 de ani, sa fi putut gusta din plin amarul acelor vremuri pot sa va marturisesc, in schimb, ca am ramas profund impresionat si marcat sufleteste dupa ce am vazut acu cativa ani la TVR documentarul Memorialul Durerii, dupa ce am citit scrisorile lui Valeriu Gafencu, marturiile preotului Iustin Parvu, poeziile lui Radu Gyr etc. etc.

Cred ca marele public nu cunoaste inca tot adevarul despre acei ani si despre acea suferinta si in plus ma mir cum de se poate ca dupa 16 ani de la Revolutia din '89 inca comunismul nu a fost condamnat. Probabil ca unii dintre cei care conduc destinele acestei tari asteapta ca sa moara si ultimii martori si sa traga o concluzie de genul "comunismul nu a fost chiar asa de rau iar cei care au suferit prin puscarii nu au fost decat niste cazuri izolate".

In plus nu inteleg de ce s-a mai creat o comisie de evaluare in vederea condamnarii comunismului !? Merita comunismul un proces echitabil ? Poate da, poate nu! Dar din cate am citit si am auzit nici macar unul dintre detinutii politici nu a avut parte de un proces onest. Deci de ce dara comunismul sa aiba aceasta onoare ? Ce dovezi ne mai trebuie cand sunt atatea sute chiar mii de marturii ale acelor atrocitati !?

Toata admiratia pentru ceea ce faceti si Doamne Ajuta!
cu deosebita stima si consideratie,

ing. Paul Pascu, Suceava

<<< Închidere >>>