Batrinii securisti au omorit 200.000 de romani in perioada 1947-1963 din totalul de aproape 2.000.000 arestati si aruncati in lagarele de munca si inchisorile de reeducare.
Cei dintre ei, care mai traiesc inca, traiesc bine mersi pe pensii grase. AU OMORIT OAMENI NEVINOVATI in munca lor de securisti criminali iar acum, saracii trebuie sa aiba si ei o batrinete linistita si lipsita de orice grija.
In "epoca de aur" a impuscatului, nu a lor, tot tovarasii securisti au urmarit oameni, au tocmit informatori si au tot tocmit vreo 300.000, au ascultat convorbirile telefonice si au citit corespondenta scrisa.
Altii i-au arestat pe opozanti si i-au aruncat in spitale psihiatrice unde au fost transformati in epave psihice. Si o parte dintre acesti securisti sunt astazi pensionari si bineinteles cu pensii bune, sau ii gasim ca oameni de afaceri prosperi.
Altii au omorit efectiv oameni, in tara sau in strainatate intr-un mod mai subtil: accidente de masina, o mica pastila de otrava aruncata-n pahar sau cu ajutorul pistolului si cutitului (uneltele lor obisnuite de lucru).
Si dintre acestia o parte sunt pensionati, tot pe pensii grase sau sunt si ei ca si ceilalti colegi de ai lor oameni de afaceri prosperi. La cit se ridica numarul celor omoriti si disparuti de pe urma muncii "umane" a securistilor Dumnezeul stie? Ce salarii au avut toti acesti criminali angajati ai statului, romanii au uitat, precum au uitat si de magazinele speciale de la care se aprovizionau pe saturate, cind prostii stateau ore intregi la coada pentru un kilogram de carne sau o bucat de salam cu soia.
In Dec. 1989, tot ei "teroristii" ce "trageau din toate directiile si din toate pozitiile" dupa spusele Tov. Ion Iliescu au trimis pe lumea cealalta vreo 1000 de persoane numai pentru ca gasca lor, a securistilor, sa nu scape puterea din miini dupa fuga Ceausestilor.
Si dupa ce si-au transformat institutia de trista amintire in SRI s-au implicat cu devotament si abnegatie in organizarea mineriadelor in cursul carora au mai fost omorite citeva zeci de persoane si schingiuite citeva sute. Asa ca sa nu-si iasa din miini, securistii doar au fost invatati sa bata si sa omoare. Si in toti acesti ani de tranzitie nesfirsita spre economia romaneasca de paianta au mai disparut o serie de ziaristi incomozi, procurori, opozanti politici si bine inteles oameni de afaceri care au fost pina la un punct partenerii lor. Atacuri de inima subite, plonjeri in gol de pe acoperisul cladirilor, accidente de masina inexplicabile.......
Dar romanii uita, uita repede sunt amnezici. Asa cum au uitat si de miliardele de dolari aflate in conturile Securitatii inainte de Dec.89, bani proventi din exportul produselor industriale si agricole rezultate in urma muncii celor care au avut nesimtirea sa munceasca, nu sa-si omoare si sa-si urmareasca semenii. Cu acesti bani, si cu cei proveniti din inginerii financiare, devalizari de banci si au fost cam multe, jocuri piramidale si privatizari dubioase acesti "mielusei" au devenit oameni de afaceri prosperi care acum conduc politic si economic Romania. Iar la 14 ani de la evenimentele din Decembrie o seama de fitilisti afirma cu nerusinare ca fostii si actualii securisti sunt "oameni buni" care dau la oameni sa manince. Si intreaba cu aceeasi nerusinare crasa "Pe cine au omorit ei "mieluseii" astia, domnule?"

Ps.1 Acest mesaj a aparut de citeva ori pe Forumul EVZ, dar in ultimul timp cei de la Redactie nu-l mai admit pe Forum, pesemne ca acolo lucreaza vreun fost securist.    Cu stima


Gelu Aramianu


<<< Închidere >>>