8 oct 2006
Ma numesc Mihai Demetriade, sunt unul dintre tinerii care se ocupa de analiza trecutului recent si a istoriei crimelor comunismului. Ca absolvent al Facultatii de filosofie ("Al.I.Cuza"-Iasi, 1997) si al Facultatii de Stiinte Politice (S.N.S.P.A, 2006) am reusit in ultimii ani sa pot contura o cartografiere riguroasa a morfologiei comunismului national si a specificului genocidal al sistemului impus Romaniei dupa anii '45.
Am avut placerea sa citesc multe din documentele postate de domnia voastra pe internet, un demers salutabil si extrem de necesar, a carui oportunitate nici nu mai trebuie subliniata.
Tezaurizarea documentelor istoriei recente este una din cele mai dificile sarcini de indeplinit de noua generatie de cercetatori, ca rezultat al obnubilarii publice, al dezinteresului sau al opacizarii tematicii. Intreprinderea dumneavoastra, in acest context, este remarcabila.

Domeniile mele de interes si studiu sunt cele reprezentate de istoria uzurparii elitelor autohtone prin schimbarea regimului politic in anii 40-50. Atat elitele politice cat si elitele militare sau civile. Pare ca tinta predilecta a politicilor de epurare a fost decapitarea acestora, si prin asta a valorilor cheie ale natiunii. Momentan nu exista nici o analiza morfologica asupra acestui fenomen, a cauzelor si implicatiilor sale.
In acest sens, va rog, in masura in care acest gest nu excede posibilitatile dumneavoastra, sa-mi facilitati contactul cu documente relevante privitoare la aceasta tematica. In final, analiza mea as dori sa se materializeze intr-un studiu de sine statator, stiintific si cu caracter publicabil.
Multumindu-va inca o data pentru demersul dumneavoastra, cu stima,

Mihai Demetriade

<<< Închidere >>>