12 sep 2007
Buna ziua,

Numele meu este Catalin Bogza si analizand lista victimelor din impresionanta colectie Cicerone Ionitiu am descoperit ca tatal meu, Bogza Mihai, nu este mentionat, desi a suferit mai mult decat unchiul sau, preotul Grigore Bogza (condammnat pe motiv de ...carti de Nicolae Iorga), care este mentionat.
As dori sa aflu cum pot face aceasta minima reparatie morala, fie ea si post-mortem, unde ar trebui sa trimit documentele doveditoare ale detentiei, si, eventual cateva dintre notitele pe care le-a lasat.
Niciodata nu mi-a vorbit, in aproape 40 de ani despre marea nedreptate la care a fost supus si nici despre adanca sa teama ca trecutul lui sa nu imi produca neplaceri.
Descoperirea dupa moartea lui a acestor documente m-a marcat foarte tare. As dori sa pot contribui si eu cu aceasta experienta la explicarea si intelegerea de catre conationali a marilor si incredibilelor nedreptati pe care le-a adus comunismul si in acelasi timp sa profitam din plin de faptul ca ne putem invata copii sa fie liberi in gandire si exprimare altfel decat am fost noi educati

Cu multumiri
Catalin Bogza

<<< Închidere >>>