21 mar 2006
Buna ziua,
Atasat gasiti o scrisoare semnata de Ana si Ion Gavrila, redactata ca urmare a refuzului autoritatilor de a recunoaste Anei Gavrila statulul de luptator in rezistenta anticomunista.
Ana Gavrila si-a dedicat viata luptei impotriva comunismului: a facut parte din rezistenta din munti, a fost arestata si anchetata in numeroase randuri pentru a trada grupul de rezistenta din muntii Fagarasului, grup condus de sotul ei, Ion Gavrila (Ogoranu). Mai multe amanunte veti afla chiar din prezenta scrisoare.
Rugamintea familiei Gavrila este ca aceasta scrisoare sa ajunga in atentia cat mai multor romani.
Va multumesc,
Cezarina Barzoi Asociatia "PREZENT!"

4 apr 2006
Domnule Rosca,
Va trimit atasat unul din volumele dlui Ogoranu, este singurul pe care il am in format electronic, daca doriti sa il puneti in pagina puteti sa o faceti.
Eu am mai multe carti care trateaza subiectul rezistentei din munti si inchisori, daca credeti ca va pot fi folositoare vi le pot trimite. Ma refer la carti de genul
Lacrimi si sange - rezistenta din muntii Banatului - Atanasie Berzescu
Amintiri din mlastina disperarii - Dumitru Bordeianu
Haiducii Dobrogei - Nicolae Ciolacu
Pe curand,
Cezarina Barzoi

24 apr 2006
Domnule Rosca,
[] Va trimit atasat cartea dlui Atanasie Berzescu si cea a lui Dumitru Bordeianu. Aici nu vor fi probleme. Dl Bordeianu din pacate nu mai este printre noi si nu are urmasi - cartea a fost publicata in cateva editii fara nici o problema. Iar dl Berzescu este un bun prieten al nostru, si drepturile de autor ne apartin. Mai mult incerc sa fac rost de niste bani sa putem publica o noua editie a cartii sale "Lacrimi si sange" ptr ca este ceruta. Lumina din lumina invierii sa va aprinda credinta sufletului si sa va calauzeasca pe calea mantuirii!
Doamne ajuta!
Cezarina

1 mai 2006
Dragii mei,
[] In seara asta la ora 21, a murit Ion Gavrila Ogoranu. Detalii prea multe nu stiu pentru moment. Gavrila a fost internat in spital in ultimele luni (ultima data era internat in Cluj). Inmormantarea va avea loc joi la Galtiu. Dumnezeu sa-l ierte!
Cezarina

7 iulie 2006
Dragi prieteni,
Ieri 6.07.2006 a plecat catre cele vesnice Ana Gavrila Sabadus, la doua luni dupa moartea sotului sau Ion Gavrila Ogoranu. Acum Ana si Ion sunt din nou impreuna...Inmormantarea va avea loc maine 8.07.2006 in satul Galtiu, judetul Alba. Dumnezeu sa-i ierte!
Barzoi Cezarina Ioana
Pentru cei care nu au prea multe informatii despre sotii Gavrila atasez scrisoarea Anei Gavrila.

<<< Închidere >>>