Constat cu surprindere si mihnire ca in pagina http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/ioanitoiu/aeroi/docs/alb um_4.htm descrieti fapte inexacte cu privire la decesului eroului martir Jianu Eugen Dan, din Craiova. Adevarul despre decesul lui Jianu se afla pe site-ul http://www.securitatea.tk cu mirror la http://securitatea.idilis.ro

Citez din informatiile de pe site-ul dumneavastra: JIANU Eugen-Dan, 33 ani, domiciliat în Craiova str. Unirii 78, muncitor la ICRA, a fost împuscat în 23 decembrie 1989, se pare din imprudenta, de catre Matei Ion. Cei doi au intrat într-un bloc de pe str. Onesti din cart. Valea Rosie, pentru a-l dezarma pe Anghel Vicenfiu. Matei Ion a fost si el împuscat de fortele înarmate din exterior, care neîntelegând situatia au deschis foc.

Am participat la luptele de pe Onesti, iar strada Onesti nu este in cartierul Valea Rosie, printre altele ...

Il cunosteam pe Jianu. Jianu a fost executat de domnul colonel Sandu Eugen in celula, pe parcursul interogatoriilor, dupa ce acelasi domn colonel l-a impuscat in burta pe Matei. Va trimit atasate acestui e-mail o fotografie cu reconstituirea ultimelor actiuni de lupta ale lui Jianu, un act al directiei de sanatate Dolj din care reiese cum au murit Jianu si Matei si schema generala a luptei.

Cu ocazia unui alt e-mail va voi trimite si o fotografie a eroului martir Jianu Eugen Dan.

Copii lui, sotia, eu si copii domnului colonel Sandu am avut cel mai mult de suferit de pe urma acestui nefericit eveniment. Nu trece seara fara sa plang pentru ca am fost acolo si il stiam. Eu sunt administratorul site-ului la care v-am trimis mai sus.

Domnul colonel Sandu Eugen, ajuns intre timp general de brigada si adjunct al ministrului de interne, a murit in accidentul aviatic de langa Iasi, pe 1 septembrie 1995 impreuna cu domnul general de brigada si comandant al jandarmeriei romane pana la acea data Bunoaica. Domnul colonel la acea vreme Bunoaica s-a "ocupat" de situatia de la Timisoara intr-un mod asemanator domnului Sandu.


Alexandru C. Epure


<<< Închidere >>>